Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

35 BORD FYLLDE STRÖMSBORG

 

För ett antal år sedan var de auktioner som Göran i E höll, mycket uppskattade. Vi är många som saknar de tillfällena att träffa folk. En hel del ansikten från den epoken kände man igen när det på Strömsborg i Lennartsfors i lördags budades till Storloppis i regi Kulturgruppen (en fraktion av Hembygdsföreningen) och Folkets Husföreningen. Trettifem bord var uthyrda till olika försäljare, och som sig bör var utbudet högst varierande. Köplusten verkade, åtminstone när vår utsände gjorde ett besök, vara på topp. Den som ville ha en paus i köpslåendet kunde med fördel koppla av med en varm korv eller en kopp kaffe i lilla salen, där källarmästare Kjell Kihlgren skötte ruljansen.

Vår redaktör intervjuade en av de drivande bakom arrangemanget, Margareta Ek, och hon berättade att arbetsgruppen närmast siktar in sig på Långfredagen, då rubriken är Räkfrossa, ett evenemang som brukar betyda god stämning och glada gäster. Ett ännu större projekt är Lennartsforsdagen lördagen den 16 juli, sommarens höjdpunkt i idyllen Trankil. Om man har tumme med vädergudarna, och det brukar arbetsgruppen ha, kan vi garantera att den dagen blir en folkfest!

Det var tätt mellan borden på Strömsborg

Det mesta en människa kan behöva av livets nödtorft kunde man hitta på Lennartsforsloppisen. I bakgrunden, i grå luva, ser vi tydligt en besökare från Sillerud.

Långväga folk och ortsbor i en salig blandning hade hittat till Strömsborg. Den här unge mannen kom ända från Dalsland. På vår förfrågan uppgav han sig heta Lars-Inge Johansson. Här har han bunkrat upp med två korvar i ett bröd.

 

En svensk norrman från Askim gjorde strålande affärer, Leif Gustavsson med rötter i Blomskog. Sommarboende i Källsbyn.
 

20 februari 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!