Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Centrum i Centrum, Duktiga företagare, Bowlingutmaning, Centervänner och Vå(t)rruset

Centrum i Centrum, Duktiga företagare, Bowlingutmaning, Centervänner och Vå(t)rruset

Av Katarina Johannesson Årjäng Lördag 29 Maj, 2010

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Årjäng föreslår att kommunen ska ingå ett avtal med Eiendomsvekst i Wärmland Näring AB med målsättning att göra Årjängs centrum attraktivare.

Avtalet innebär i detalj att Eiendomsvekst i Wärmland bekostar rivning av byggnaderna på fastigheterna, återställer all mark och uppför och bekostar den nya byggnaden. Kommunen köper sedan Biet 10 och del av Biet 11 för taxeringsvärdet som är 497 500:-.Vår målsättning är att göra Årjängs centrum attraktivare och möjliggöra en öppen mötesplats mitt i centrum Hur det kommer att se ut vet vi ännu inte och i det arbetet vill vi engagera våra kommuninnevånare, kanske genom en förslagstävling. Fortsättning följer.

 

I veckan fick Pia Skogström ta emot priset för främjande av kultur och näringsliv av Handelskammaren i Värmland. Huset på Strand beskrivs som ”en unik verksamhet baserad på konst, inspiration och glädje” Grattis Pia.


Yvonne Ryding håller inspirerande föredrag om naturlig skönhet på Claras inför en intresserad skara.

Årjäng besöktes av ex missen Yvonne Ryding. Det var med anledning av att Alexander Parfymeri och Ann-Katrin med personal vunnit en skylt/marknadsföringstävling med Yvonne Rydings produkter. Alexanders vann i konkurrens med ett 50-tal tävlingsbidrag. Yvonne bjöd på ett föredrag om henne och företagandet och hennes produkter, som bygger på naturliga råvaror och naturlig skönhet. Oh, dessa duktiga företagare. Grattis Ann-Katrin och medarbetare!
 Vinnande laget i bowlingtävlingen Falken. Ett stort grattis.

Bowlinglaget Falken, under ledning av Mona Persson, hade inbjudit politiker till en utmaning i bowling. Det var en jätterolig kväll och vi var 7 tappra politiker som kämpade och förlorade stort. Falken tog hem vandringspokalen med stor bravur. Nu gäller det att vi politiker ligger i hårdträning och satsar på revansch efter sommaren. Grattis till Falken och tack till Steffen som föreslog utmaningen. Ett jättetack för ett fantastiskt initiativ.Under onsdagskvällen hade kyrkan i Silbodal inbjudit till ett öppet hus med anledning av skadegörelsen på kyrkogården. Det är en händelse som skapat stor bestörtning och berört många människor. Hur hanterar vi en situation som denna för att se och hjälpa de människor som behöver vårt stöd, agerandet är ett rop på hjälp. Ett arbete som påbörjats sedan ett antal månader, är ett arbete för att samla alla resurser vi har till samverkan kring ungdomar som mår dåligt. Det är polisen, socialen, skolan och fritidsgården som under ledning av Maria Svantesson samarbetar kring våra yngre medborgare i behov av stöd. För att nå reslutat gäller det att se individen/familjen i centrum och samla alla resurser utifrån medborgarperspektivet. När var och en jobbar på sin kant når vi inte resultat därför är samverkan nödvändigt. Arbetet är påbörjat men det är en lång process och målet med verksamheten är att vi tillsammans ska komma in i ett långt tidigare skede för att fånga upp problemen och därmed minska på lidande för både barn, familj och samhället.På tal om samverkan deltog jag och tekniske chefen Peter Månsson på ett seminarium om samverkan kommuner emellan. För att kommuner ska klara servicen och de krav som ställs på kompetens är det nödvändigt med samverkan med andra kommuner. Vissa tjänster har vi inte behov av heltid och att då dela med annan kommun är en bra utväg att få kompetens och balans ekonomin.
Glada centertjejer som deltog på ett vått vårrus.
Det blev en kväll med glada Centerkvinnor i ett regnfyllt Karlstad, inga sol där inte. Men stämningen var på topp och vårruset flöt på bra. Vårruset och bowling på en vecka verkar innebära en nystart när det gäller friskvård, bra med tankeställare ibland.
Trevlig kväll med många Centervänner i hemmet, avspark val 2010.
En av de största utmaningen är dock arbetet med Budget 2011. Som jag tidigare nämnde kommer det att bli ett tufft år för kommunen och det gäller att se möjligheter. Det går inte att bara spara (backa) in i framtiden utan vi måste se hur vi ökar våra intäkter också. Det går inte lika snabbt men är oerhört viktigt. Skulle önska att man fick ha lite längre perspektiv på den kommunala ekonomin och inte bara se till 1 år i taget med budgeten. Budgetprocessen har startat och fortsättning följer.


 

30 maj 2010

Skriv kommentar

Till Kommunalrådet

Det var en positiv nyhet, genom en enkel affärsmässig förhandling så lyckades ni spara ca 400.000 av våra skattepengar! Hoppas att framtida politiska ledning har en större förmåga till att värna om våra gemensamma tillgångar och fatta för Årjängs kommun vettiga affärsmissigt riktiga beslut.

Postat av Per E Gillberg den 3 juli 2010

Till Per E Gillberg.

Förhandlingar och diskussioner har fortsatt med fastighetsägaren till centrumfastigheten i Årjäng. Vi har nu ett förslag tagit i KS/AU om att priset för köpet av mark centralt i Årjäng är 20:-/kvm,samma nivå som gällde vid försäljningen av torget som du hänvisar till. Det har varit en lång förhandlingsprocess men nu är vi på den nivå som är att jämföra med försäljningen av torget. Jag tror att alla parter är inställda på att försöka lösa centrumproblemet på bästa sätt, vi behöver gå vidare för utvecklingen av Årjängs Centrum. Tack för ditt inlägg och jag hoppas på en lösning för framtiden.

Postat av Katarina Johannesson den 2 juli 2010

Enligt förslaget ovan gällande en ev. förnyelse av Årjängs Centrum, ämnar kommunen köpa in mark av Conceptor för SEK 497500. Tidigare sålde kommunen marken där vårt kära Torg fanns till samma bolag för endast 60.000 kr, hur kan ni motivera att ni nu köper tillbaka mark med ett sämre läge för en köpeskilling nästan 10 gånger högre än vad ni sålde för? Måste Årjängs kommun ständigt göra dåliga affärer och handa våra gemensamma tillgångar med denna brist på affärsmannaskap?

Postat av Per E Gillberg den 10 juni 2010

Torget i Årjäng och dess centrum är totalförstört och kommer inte bli sig likt innan fastigheten är borta. Vem bryr sig om Kjell tom har tagit nobelpriset....katastrofen är ett faktum oavsett. Ingen ide att klaga på varandra och komma med bortförklaringar nu för det hjälper inte situationen. Vem av er politiker vågar ta upp frågan med att få köpa in fastigheten för att kunna riva? Och förresten...Pajala och Sorsele har i allafall ett torg och de har inte sålt ut sig till företag som Conceptor.

Postat av Henrik Andreasson Ängebäck / Alfred Nobel den 6 juni 2010

Bedrövligt inlägg. Insändaren angriper Kjell för ett beslut som sossarna och kommunisterna också sagt ja till!

Vad tror du Årjäng skulle vara idag utan allt det positiva Kjell gjort under alla år. Pajala? Inga jobb - inga pengar?

Det vore bra för vår kommun om den typen av kommentarer som du står för förpassades snarast till skräphögen. Tror du inte på framtiden hos oss kanske du skall beställa ditt flyttlass till Pajala. Eller Sorsele, så får du se vad som gäller för en kommun som vår.....om inte Kjell funnits!

Postat av Bo Malm den 3 juni 2010

Beträffande förslaget gällande den nödvändiga förändringen av Årjängs katastrofala centrum så vill jag komma med följande konstruktiva förslag. Kräv att Conceptor säljer sin ägarandel i "Kjells lada" för en symbolisk summa. Montera sedan ner byggnaden och transportera den till Västra Fågelvik där den kan byggas om till seniorboende för pensionerade politiker. Återställ sedan vårt Torg!

Postat av Årjängstrollet den 1 juni 2010
Dela med andra!