Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Julmarknad i Hån
2018-12-02 12:00 16:00
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Budget, ”Cooling”, Värmlandstrafik, Invigning och Tonåring i familjen. Glad Påsk!

Budget, ”Cooling”, Värmlandstrafik, Invigning och Tonåring i familjen. Glad Påsk!

Handelskammarens resa på Östersjön innehöll många intressanta föredrag och företagskontakter slöts. Region Värmland deltog med ett seminarium och framtidens Värmland och vilka utmaningar vi står inför när det gäller befolkning, arbetskraftsförsörjning, infrastruktur och utveckling. En av de viktigaste faktorerna för en positiv utveckling är entreprenörer och eldsjälar, de skapar nya arbetstillfällen och idéer.


Lite otydligt men här håller Stina Dabrowski föredrag om "Kvinnlig list" på Handelskammarens resa.

Väl hemma igen var det dags för kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi har nu kommit in i ett slutskede av rekryteringen av kommunchef. Vi har tre intressanta och kompetenta sökande kvar och ett slutligt ställningstagande är att vänta inom kort.

Budgetprocessen för 2011 tog sin början med resultat- och omvärldsdag.Samtliga nämnder samt fackliga företrädare var inbjudna och man fick där redovisa för resultatet 2009 och hur man såg på framtiden. En redovisning om konjunktur- och arbetsmarknadsläget samt kommunens budgetförutsättningar presenterades.

Den 24 mars möttes KS representanter för en planeringsdag. Här redogjordes för kommunens budgetförutsättningar samt kommunens befolkningsstruktur och verksamheternas kostnad i jämförelse med andra.Resultatet av dagen är en uppdragslista till nämnderna samt ledningsgruppen.Återkoppling av nämndernas arbete ska ske senast den 23 april till ekonomiavdelningen. En viktig och utmanande process väntar oss.


Möte i aktiva Östervall.

I Östervallskog fortsätter man planeringen för utveckling av service för boende och besökande. Man ser på möjligheter att erbjuda attraktiva tomter, utbyggnad av serviceanläggning för besöksnäringen. Tillsammans skapar man för fortsatt underlag till bl.a lanthandeln som är en viktig del i bygden, inflyttning till bygden för ökat underlag till skolan. Det är tillsammans man utvecklar vår kommun.
Möte med elever på Kyrkeruds Folkhögskola.

Denna vecka var jag och Gunnar Carlstedt, tf kommunsekreterare, inbjudna till elever på Kyrkeruds Folkhögskola. De hade frågor och funderingar kring vår kommun. Vi fick berätta om kommunen och våra möjligheter till fortsatt utveckling, arbetsmarknadsläget, befolkningsstruktur och inflyttning till kommunen. Jag fick också frågan varför jag blev kommunalråd. I mitt fall blev jag tillfrågad, jag är uppvuxen i en politiskt engagerad familj där diskussioner och engagemang var vardag. En anledning för mig är också att jag tycker man har en skyldighet som kommuninvånare att engagera sig och ta ett gemensamt ansvar för vår kommun, det ingår liksom inte bara rättigheter och förmåner i livet. Sen har jag också kommit till stadiet att jag inser att jag haft ett bra liv och att det är min tur att ha det ”lite tufft” i livet. Jag fick kommentaren att jag var en ”kooling” och det var bara att instämma att man nog är lite speciell om man tar på sig uppdraget som kommunalråd. Men jag tror de menade ”cooling” vilket låter coolare, vill tro det i alla fall.


Gunnar Carlstedt och Bengt-Göran Flood. Vi fick en proffsig visning av skolans alla verksamheter av Bengt-Göran.

Stämma för Värmlandstrafik under fredagen. Ambitionen för 2011 blir att behålla utbudet av kollektivtrafik samt att under fortsatta arbetet se särskilt till de kommuner som enbart har busstrafik, vilket gäller Årjäng. Förslaget lades av Landstinget och mitt mandat från KS/AU var detsamma.
Macke och Kerstin i sina nya lokaler i gamla Elverket.

Aktiva företagare invigde nya kontorslokaler i Årjäng. Lotta och Rolf Hammarström äger och har renoverat gamla Elverkets fastighet. Lottas företag Adeventus finns i de nyrenoverade lokalerna tillsammans med Aztek, Kerstin Lövgren. Ett nytt företagshus har öppnat.


Lotta Hammarström, Elverkets restaurerare, här i sina nya kontorslokaler för Adeventus.


I förra veckan fyllde denne underbare vän 13 år, här på söndagsutflykt i skogen.
Nu är vi snart inne i Påsk veckan, ser fram emot lite helgdagar och god mat. En riktigt Glad Påsk till er.
 

28 mars 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!