Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Fartfyllda och finstämda mopedister

Fartfyllda och finstämda mopedister

Årets upplaga av Packmopedsturnén lämnade inget kvar att önska förutom något varmare väder, då den fartvindspinade ensemblen som mötte publiken i Sillerud levererade det bästa av sig själva.

Föreställningen spände över ett brett musikaliskt spektra och publiken bjöds ena stunden på finstämda visor som varvades med riktig skånsk blues, poprock och 70-tals rock i ny tappning. Som bakgrunds musiker fanns flera av medlemmarna från Nationalteatern och med dem i ryggen framförde Ebbot Lundberg en vass version av just Nationalteaterns ”Barn av vår tid”.

Ebbot Lundberg

Göran Samuelsson berättade historier och anekdoter mellan låtarna och nämnde även att kvällen spelning var nummer 250 i packmopedsturnéns 20 åriga historia.

Gunnar Henriksson mottog sin inropade hjälm samt en av Nisse Hellberg nyskriven blues-vers.
Auktionen ägde rum under konserten i Karlstad men hjälmen mottogs i Sillerud för att ge låtskrivaren i alla fall några timmar till förfogande.

Sarah Riedel framförde visor och en fin version av "Jag ger dig min morgon" 

Självklart applåderades artisterna in för extranummer och det var nog många som klappade lite extra för att behålla värmen. Men även om kvällen var kall så steg värmen i sista numret när ”De Som Byggde Landet” framfördes gemensamt av samtliga artister, med god uppbackning av de ca 700 besökarna.

”De som byggde landet” har blivit något av ett signum för just Packmopedsturnén men det måste också ha varit en härlig känsla för ”Möra Per” (Perra Eriksson, Arvika), som fanns i publiken, att höra sin låt framföras med denna inramning och stämning.
 

Text: Christer Nilsson
27 juli 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!