Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Svar på debattartikel ”Femton år med minusresultat i nämnderna.”

Svar på debattartikel ”Femton år med minusresultat i nämnderna.”

Förändring pågår.
Gunilla Svantorp (S) och Kristina Kristiansson (S) konstaterar i debattartikeln att Årjängs kommuns nämnder överskridit ramarna de senaste 15 åren vilket är ett faktum. Vi understryker att det under de senaste fyra åren har pågått ett aktivt förändringsarbete med nämndernas budgetramar.

Först ut var socialnämnden som under 2009-2010 genomgick stora förändringar i sin organisation för att effektivisera verksamheten och anpassa kostymen. Efter åtgärdsplan har socialnämnden nu en budget i balans.

Sedan 2009 har också kommunstyrelsen bl.a arbetat medvetet med att avyttra olönsamma industrifastigheter för att minska underskotten i budget. Vi har gått från ett budgeterat underskott på 4,5 till 0,7 milj.

Sist ut för att anpassa organisationen är barn & utbildningsnämnden. Vi har efter många års minskat elevunderlag kommit till en gräns där långsiktiga beslut är nödvändiga att fatta. Detta är en känslig fråga som inte undgår någon. Av årets befarade underskott i barn & utbildningsnämnden på 5,7 milj så är c:a 3.5 milj en direkt kostnad för de ökade kraven på särskilda stödinsatser i och med den nya skollagen.

Skoldiskussionen pågår för fullt och vi vet att förändringen av skolorganisationen inte ger några ”snabba pengar” men det är viktigt att vi alla strävar mot att få en långsiktig hållbar lösning.

Att eftersträva en budget i balans är ingen ideologisk fråga utan det är en skyldighet som alla måste förhålla sig till oavsett politisk ledning. Det är viktigt att se kommunen som en helhet och tillsammans arbeta för kommunens bästa.

Som bekant är vindrutan större än backspegeln så det är dags att lägga detta bakom sig och se framåt och hitta nya möjligheter för Årjäng.

Katarina Johannesson ( C )
Esbjörn Andersson (M)

 

Text: Katarina Johannesson ( C ) Esbjörn Andersson (M)
12 november 2012
Skriv kommentar
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...