Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Realism eller populism?

Efter den allmänpolitiska debatten i Töcksfors i tisdags och efter att ha läst ”nya alliansens” M, FP och KD:s valprogram så konstaterar jag att om de vinner valet kommer kommunen att ha råd med det mesta.

Behålla alla bygdeskolor, bygga en ny högstadieskola till och renovera befintliga skolor. De har också råd att bygga en arena, höja föreningsbidragen och dessutom sänka skatten.

Inget svar finns på hur alla önskemål ska betalas. För mig går inte den ekvationen ihop men tro det den som vill. Viktigt nu att alla går och röstar. Realism eller populism? Det är frågan.

Valet är ditt. Lisbeth Karlsson

Text: Lisbeth Karlsson
12 september 2014
Skriv kommentar

Driva skulle ha varit ett bättre ord än bygga. För det är väl inte så att SUTAB tänker stå för driften också?

Postat av Lisbeth Karlsson den 22 september 2014

Du skriver att kommunen skall bygga en ny högstadieskola till, detta är väl inte helt sant är det inte SUTAB som står för byggandet av en högstadieskola till?

Postat av Bo G Eriksson den 19 september 2014

Efter den politiska debatten i Töcksfors i tisdags så konstaterar jag att om de nya alliansen vinner valet, så kommer kommunen att vara bättre att bo i för oss alla.

Bland annat vill nya alliansen säkra att 155 högstadieelever INTE får ca 2 timmars längre skolväg - varje skoldag hela skolåret.

Nu var/är också jag egentligen emot att behålla bygdeskolorna då kostnaderna för att hålla dessa i gång blir svindyrt för kommunen.

Men när en nyligen folkavstæmming i kommunen viser att det ær stort flertall för att behålla dom, ja da har kommunstyrelsen en demokratisk skuldighet att följa folkets vilja.

Och att följa folkets vilja är det enbart nya alliansen som har belutat att göra...

Valet är helt klart ditt. Det är du som nu bestämmer om 155 högstadieelever ska få 2 timmars extra skoltid - eller inte...

Postat av Jon Reina den 13 september 2014
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...