Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Realism eller populism?

Efter den allmänpolitiska debatten i Töcksfors i tisdags och efter att ha läst ”nya alliansens” M, FP och KD:s valprogram så konstaterar jag att om de vinner valet kommer kommunen att ha råd med det mesta.

Behålla alla bygdeskolor, bygga en ny högstadieskola till och renovera befintliga skolor. De har också råd att bygga en arena, höja föreningsbidragen och dessutom sänka skatten.

Inget svar finns på hur alla önskemål ska betalas. För mig går inte den ekvationen ihop men tro det den som vill. Viktigt nu att alla går och röstar. Realism eller populism? Det är frågan.

Valet är ditt. Lisbeth Karlsson

Text: Lisbeth Karlsson
12 september 2014
Skriv kommentar

Driva skulle ha varit ett bättre ord än bygga. För det är väl inte så att SUTAB tänker stå för driften också?

Postat av Lisbeth Karlsson den 22 september 2014

Du skriver att kommunen skall bygga en ny högstadieskola till, detta är väl inte helt sant är det inte SUTAB som står för byggandet av en högstadieskola till?

Postat av Bo G Eriksson den 19 september 2014

Efter den politiska debatten i Töcksfors i tisdags så konstaterar jag att om de nya alliansen vinner valet, så kommer kommunen att vara bättre att bo i för oss alla.

Bland annat vill nya alliansen säkra att 155 högstadieelever INTE får ca 2 timmars längre skolväg - varje skoldag hela skolåret.

Nu var/är också jag egentligen emot att behålla bygdeskolorna då kostnaderna för att hålla dessa i gång blir svindyrt för kommunen.

Men när en nyligen folkavstæmming i kommunen viser att det ær stort flertall för att behålla dom, ja da har kommunstyrelsen en demokratisk skuldighet att följa folkets vilja.

Och att följa folkets vilja är det enbart nya alliansen som har belutat att göra...

Valet är helt klart ditt. Det är du som nu bestämmer om 155 högstadieelever ska få 2 timmars extra skoltid - eller inte...

Postat av Jon Reina den 13 september 2014
Dela med andra!

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...

Politiska majoriteten, skolan och belysningen

Vi har läst ditt långa inlägg och vill upplysningsvis nämna följande:

Läs vidare ...

Tack för ert intresse

Tack för ert intresse trots att ni tydligen inte tagit hänsyn till hur stora konsekvenserna av ert förslag blir.

Läs vidare ...

Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen?

Vår fråga till er i den politiska majoriteten som styr kommunen var och är: Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen? 

Läs vidare ...