Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Politiska majoriteten, skolan och belysningen

Vi har läst ditt långa inlägg och vill upplysningsvis nämna följande:

Det är ditt parti, moderaterna, som tillsammans med socialdemokraterna, folkpartiet och kristdemokraterna styr och har styrt den här kommunen sedan 27 januari 2014. Det är ni som är den styrande majoriteten och har ansvar för de beslut som tas.


Efter valet har ni i den nya borgerliga alliansen radikalt ändrat er skolpolitik och stöder nu den politik som C och S tidigare drev. Det är naturligtvis glädjande men också förvånande att ni anser att det är den politik som ni så hårt kritiserade Centerpartiet för, nu är den ni också vill driva. Var det värt priset av en splittrad kommun, splittrad borgerlig allians och en kostsam folkomröstning när ni ändå inte hade något eget förslag?


Åter till belysningsfrågan. Det är bra att det nu också, i och med Bygg- och miljönämndens skrivelse till kommunstyrelsen, kommer intern kritik inom det politiska styret mot att belysningen släckts ner. Det är däremot inte bra att ni i den styrande alliansen inte vet vilka beslut som fattats och tar ansvar för dessa.


Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson
 

Text: Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson, Centerpartiet
16 januari 2015
Skriv kommentar

Ansvar gentemot våra väljare ??.

Ja det måste vi ju alla ha, de är ju bra.

Postat av Kermith Andersson. den 22 mars 2015

Kermith!

Tvärt emot vad du tror så börjar vi i Centerpartiet känna oss riktigt bekväma med vår oppositionsroll. Vår roll är att granska vad du Kermith och ni andra i den styrande alliansen tar för er och reservera oss mot de beslut vi anser felaktiga. Ska erkännas att vi har haft en del att göra med tanke på era konstiga prioriteringar vad gäller besluten om ett extra kommunalråd, odefinierade satsningar i kommunstyrelsen, släckt vägbelysning, slopade väg- och föreningsbidrag, m.m. Men vi fortsätter oförtrutet vårt arbete i opposition. Det ansvaret har vi gentemot våra väljare.

Postat av Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson den 8 mars 2015

Blir lite trött på Centerns desperata struntprat om alliansen mellan S och M KD och Fp.

Tydligen är inte platsen i opposition så bekväm.

Men kan intyga att samarbetet fortsätter som planerat, vi är också nu som tidigare överens om att vi har olika åsikter i skolfrågan.

Alliasen till skillnad från Centern stå för sina vallöften mellan valen. Kermith.

Postat av KermithAndersson. den 4 mars 2015

Jens, med endast 14 mandat av kommunfullmäktiges 41 mandat tvingade en minoritet igenom folkomröstningen i fullmäktige. Så det var ingen överraskning för minoriteten i fullmäktige hur fördelningen såg ut. Det är också tydligt efter valet vad majoriteten i Årjängs kommun anser om skolfrågan. Om möjligt så blev det ännu tydligare i förra veckan när den nya stabila majoriteten, bestående av s, fp, kd och m, öppet visar splittring i skolfrågan.

Postat av Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson, Centerpartiet den 24 februari 2015

Katarina du skriver splittrad kommun. Har den någonsin varit sammansvetsad ? Och kostsam folkomröstning som redan före valet var förutbestämt hur det skulle gå . Det enda du nämnde i dina intervjuer var .. rådgivande .. då kunde nog halva kommun redan förutspå hur det resultatet skulle bli .

Postat av Jens albinsson den 20 februari 2015

Kermith, nu sitter du och ditt parti i ledningen av Årjängs kommun och fattar besluten.

Om inte ni i moderaterna står bakom den skolpolitik som ni kommit överens med S, KD och FP om är det upp till er att försöka få till en ändring.

Postat av Katarina Johannesson Lisbeth Karlsson den 8 februari 2015

Det är ju roligt att ni har humor i alla fall,

trots att ni inte kunde svara på det jag frågade.

Men politiken är väl så, man lär sig lite varje gång.

Med vänlig hälsning Kermith Andersson.

Postat av Kermith Andersson. den 6 februari 2015

Nu när alla är överens om den framtida skolpolitiken är det hög tid att lägga fokus på framtida möjligheter och utmaningar. Så länge ni som styr kommunen driver Centerpartiets politik är vi nöjda. Nöjda är vi också över att ni äntligen tog ert förnuft tillfånga och tände den släckta vägbelysningen igen.

Postat av Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson den 3 februari 2015

Ni svarade inte på min första fråga så ni svarar nog inte på denna heller.

Hur förklarar ni möjligheten till en likvärdig skola, när ni backar möjligheten för många elever till dom möjligheter vi hade på 60-70 talet.

Och nu till Fredag kan ni släcka ficklamporna också, så nu är nog alla nöjda.

Med vänlig hälsning Kermith Andersson.

Postat av Kermith Andersson. den 2 februari 2015

Till Kermit.

Glädjande att du äntligen kommit till insikt om att en majoritet av väljarna i Årjängs kommun röstat för den skolpolitik som Centerpartiet står för. En skolpolitik där kvalitén på undervisningen och möjligheten till en likvärdig skola för alla barn är viktigast.

Beklagligt och tråkigt är det däremot att du och dina alliansvänner i KD, FP och M, genom att bl.a inrätta ett eget kommunalråd, värderar makten högre än att prioritera belysningen runt om i vår kommun.

Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson, Centerpartiet

Postat av Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson, Centerpartiet den 1 februari 2015

Beslut om nedläggning av skolorna togs av C.S.V och NP.

Om ni inte har glömt det så gick nya alliansen till val på att riva upp dessa nedläggningsbeslut, men för att vi skulle kunna göra detta fodrades det att vi fick majoritet, nu fick vi inte det.

Då stod vi inför två val, att fortsätta i opposition som Centern, eller sammarbeta i framtida frågor, och som ni försöker påstå att vi ändrat åsikt i skolfrågan så har vi självklart inte gjort det, utan orsaken är att vi saknade mandat.

Så dessa okloka och ogenomtänkta beslut, och det stora sveket mot många av oss som röstade på er, det kommer ni själva att få behålla äran för.

Men konsekvenserna av detta är tydligen ingenting i jämförelse med att ljuset slocknat för er.

Med vänlig hälsning Kermith Andersson

Postat av Kermith Andersson. den 28 januari 2015
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...