Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Hur tänker den nya majoriteten?

Belysningen har släckts ner på olika platser inom Årjängs kommun. Detta har skett utan att det har förts en dialog vare sig med Trafikverket eller med drabbade kommuninvånare. Man frågar sig om den nya majoriteten, S, KD, FP och M, har en aning om vad besparingen blir med denna, tydligen totalt oplanerade åtgärd?

Tänd genast belysningen och för en dialog med Trafikverket. Arvodet till KD:s extra kommunalråd har väl redan tagits i anspråk men finansieringen av belysningen kan ordnas genom de medel ni avsatt till ”strategiska satsningar” inom Kommunstyrelsen. Dessa vet ju ändå inte vare sig ni eller någon annan vad de ska användas till.

Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson, Centerpartiet
 

Text: Katarina Johannesson, Lisbeth Karlsson, Centerpartiet
9 januari 2015
Skriv kommentar

Vill tillägga, att anledningen till att jag frågar detta nu, är att ni tydligen tycker att denna fråga är viktig i samband med släckningen av ljusen.

Kermith.

Postat av Kermith Andersson. den 12 januari 2015

Om ni anser att ni har skapat en långsiktig hållbar skolsituation, så är det ju inte svar på mina frågor.

Ni måste ju också ha räknat på konsekvenserna av ert förslag, för rimligtvis måste ni ju också ha värderat dom negativa effekterna av erat förslag. Sen vet jag heller inte var ni haft en dialog, i mina ögon har den varit ensidig, ni fick högvis med skrivelser från hela kommunen, vad jag vet har det inte redovisats svar på en enda.

Jag frågar igen.

Har ni överhuvetaget räknat på vilka konsekvenser ert förslag har gett dom västra delarna av kommunen, förväntar mej verkligen ett vettigt svar på detta, och en förklaring till varför ni tycker det var värt detta offer.

Med vänlig hälsning Kermith Andersson.

Postat av Kermith Andersson. den 11 januari 2015

Svar till Kermith:

Centerpartiets förslag vad gäller skolan har lagts för att skapa en långsiktigt hållbar skolorganisation som lever upp till skollagens krav på kvalitet bl.a vad gäller utbildning och sociala mål. Vår skolpolitik har utformats efter ingående information om den nya skollagen, utredningar och inte minst en dialog som ledde fram till den skolpolitik som majoriteten av våra medlemmar ställt sig bakom.

Nu är det ni i den nya alliansen som styr i kommunen och då är det ert ansvar att ta fram förslag som ni anser lever upp till de mål ni har med er politik. Vi i Centerpartiet lovar att vi ska granska era förehavanden antingen det gäller skolan, vägbelysning eller andra frågor. Det är vårt ansvar som oppositionsparti.

Katarina Johannesson, Lisbeth karlsson

Postat av Katarina Johannesson, Lisbeth karlsson den 10 januari 2015

Vill ställa en fråga.

Har Centerpartiet någon gång gjort en konsekvensanalys och räknat ut kostnaderna för era nedläggningar i den västra delen av kommunen. Och då menar jag kostnaderna för minskad inflyttning, skolelever som får samma möjligheter som vi hade på 60-70 talet, minskade inkomster för oss företagare pga att bygden inte är attraktiv längre. Bygden Östervallskog som är på uppgång med många nyetablerade familjer, ett dagis och fritis som kommer att läggas ned, detta har drivits med flera ansällda sen 2000. Trodde i mitt enfald att man ska satsa där det är störst möjlighet att tjäna pengar.

Men när det gäller ljusen så håller jag med er, fel att reta upp hela kommunen med en sådan skitgrej, vet inte vad jag kan göra men jag skall ta upp det så fort jag får möjlighet.

Med vänlig hälsning Kermith Andersson.

Postat av kermith Andersson. den 9 januari 2015
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...