Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Håll dig till sanningen, Stefan Moberg!

Kommunala budgetar är komplicerade och att vara insatt i detta kan man inte begära av varje enskild kommuninvånare. Men att Stefan Moberg, KD, en av de politiker som suttit längst i Årjängs kommun, inte verkar ha kunskap om hur en kommunal budget fungerar är oroväckande.

I Nordmarksbygden som kom ut i veckan påstår Moberg i en debattartikel att kommunen har fått 14,5 miljoner i skatteutjämningssystemet i 2013 års resultat. Fel, fel, fel! Det nya skatteutjämningssystemet gäller först för år 2014.

Stefan Moberg påstår också i sin debattartikel att de tio miljoner som kommunen fått i AFA-medel har använts som en del av kommunens resultat för 2013. Fel, fel, fel! Kommunen valde att för de medlen göra extrasatsningar såsom:

• Drivmedelsförsörjning i Lennartsfors
• Servicenavet – satsning på landsbygdsservice via lanthandel
• Stärka det egna kapitalet i kommunens fiberbolag
• Projektet ”Grön Bane”
• Tidigarelägga underhållskostnader på våra fastigheter

Alltså har de 10 miljonerna använts till att erbjuda extra satsningar och för att sänka framtida kostnader.

Angående skattehöjningen på 50 öre så var den förutsättningen för att fatta beslut om 100 miljonerssatsningen på nya högstadiet. Detta var ett krav för att kunna klara kostnaderna. Man har ett ansvar som politiker att hålla sig till fakta för att inte riskera att sprida osanningar som bidrar till att sänka nivån i den kommunala debatten.

Katarina Johannesson, Centerpartiet

Text: Katarina Johannesson
13 september 2014
Skriv kommentar
Dela med andra!

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...

Politiska majoriteten, skolan och belysningen

Vi har läst ditt långa inlägg och vill upplysningsvis nämna följande:

Läs vidare ...

Tack för ert intresse

Tack för ert intresse trots att ni tydligen inte tagit hänsyn till hur stora konsekvenserna av ert förslag blir.

Läs vidare ...

Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen?

Vår fråga till er i den politiska majoriteten som styr kommunen var och är: Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen? 

Läs vidare ...