Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Tack för ert intresse

Tack för ert intresse trots att ni tydligen inte tagit hänsyn till hur stora konsekvenserna av ert förslag blir.

Enl era siffror så skulle nedläggningen av högdtstadiet i Töcksfors innebära en besparing på 3 milj, vilket kan vara tveksamt med tanke på att om man bara ser på fördyrningen med skolskjutsar där ni gått på Stenbrants siffra på 800 000, där han särskilt sa att han bara hade uppskattat en summa. och därför inte kunde stå för dessa siffror. sen har jag sett andra siffror som kommer att avsevärt minska er besparing.

Er besparing motsvarar ca 1,5% av Buns totala budget. är egentligen övertygad om att detta kunde lösas genom omprioriteringar, men om detta inte är möjligt finns möjligheten med en skattehöjning, för en tid sen gjorde Årjängs kommun detta, man blev överens om en höjning på 50 öre, som dessutom blev öronmärkta till den nya skolan i Årjäng, vill här påpeka att jag gärna betalar denna 50 öring till detta ändamål, har heller inte hört någon annan klaga på detta.

Då skulle det ju inte vara svårt att höja en 25 öring till och öronmärka denna till Töcksfors högstadium.
När det gäller skollagen och behöriga lärare i alla ämnen blir det en utmaning för tjänstemännen, men detta är inte tvunget.
Och det är absolut inte ett argument för att offra många elevers möjlighet till en dräglig skoltid i högstadiet.

Sen när det gäller lärare i specialämnen ex språk, så vore det väl på sin plats att Centern använder det enda man vill utveckla landsbygden med, nämligen fiberanslutningen.
Vi har ju unika möjligheter att ha specialläraren på ett ställe, och därifrån kan han undervisa 2 klasser på en gång. Nu säger ni säkert att den klassen kan inte vara ensam, men den klassen utan lärare räcker det med en person som håller ordning.

Nu kommer vi att få leva i en verklighet där det alvarligaste är att elever får tillbringa 40 50 och ända upp till 60 timmar under en fyra veckors period i busstransporter, undrar också vad kommunens kuratorer säger om detta, var blir det av den så viktiga fritiden för dessa elever, hoppas bara att dom inte gör som jag gjorde, jag valde fritiden i stället för skolan, som ni vet så fungerar inte detta i dag.
Med detta vill jag säga att jag vet vad jag pratar om, i motsats till vissa andra.


Sen kan man också säga när det gäller ekonomin, vi måste i vilket läge som helst ha råd med våra barn.


Sen när det gäller ljusen, så fick jag reda på att det var med i budgeten vid halvårsskiftat 2014, sen följdes detta inte upp under hösten när det skickades till en sjukskriven på trafikverket, men detta var ju under förra majoriteten.

Att ljusen blev släckta tycker jag var helt fel, men jag och Bygg och Miljö nämnden har gjort vad vi kunnat, vi skickar skrivelse till kommunen och vägverket om att vi inte accepterar detta pga av den ökade olycksrisken.

Avslutningsvis vill jag tacka för att jag har fått framfört mina åsikter, kan tyvärr inte ändra historien, men kan bara konstatera att nedläggning av Böns skola och Blomskog var ett förhastat beslut, man kunde ha avvaktat utvecklingen. Nedläggningsbeslutet av Töcksfors högstadium var tragiskt, inte bara för våra elever utan för sammanhållningen och sammarbetet i hela kommunen.


Med vänlig hälsning Kermith Andersson.

Text: Kermith Andersson
15 januari 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...