Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

IG i matematik?

När kommunen svarade Skolverket att en friskola i Töcksfors kommer att kosta kommunen 6 MSEK extra per år nåddes ett nytt lågvattenmärke. Det är ju uppenbart att denna siffra inte kan stämma eftersom man i samma yttrande säger att kommunens bidrag till samma friskola bllr 10 MSEK. Vän av ordning ser ju då att man alltså räknar med att kunna inhysa dessa antagna 100 elever på nya Silbodalhögstadeit för 4 MSEK eller 40.000 kr per elev. Totalt.

Redan här kan man förstå att detta inte kan stämma. Sen kan man enkelt se vad saker som skolmat, läromedel och elevhälsa kostar i vår kommun så ser man att ca 12.000 försvinner till detta. Sen skall dessa elever bussas till och från Årjäng varje dag, till detta har kommunen räknat 820.000 per år som ju då blir 8200 per elev.

Kvar till lärare, lokalhyra, lokalvård etc är då 20.000. Det lär väl inte ens räcka till hyran, och några lärare skall man alltså inte behöva?! När Daniel Schützer då forfarande hårdnackat hävdar att man minsann inte räknat fel närmar vi oss samma farsartade tillstånd som när man i folkomröstningen räknade röster som inte fanns!

Text: Jonas Sanamon
13 september 2014
Skriv kommentar
Dela med andra!

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...

Politiska majoriteten, skolan och belysningen

Vi har läst ditt långa inlägg och vill upplysningsvis nämna följande:

Läs vidare ...

Tack för ert intresse

Tack för ert intresse trots att ni tydligen inte tagit hänsyn till hur stora konsekvenserna av ert förslag blir.

Läs vidare ...

Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen?

Vår fråga till er i den politiska majoriteten som styr kommunen var och är: Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen? 

Läs vidare ...