Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
OFF THE HOOK ÖVERRASKAR IGEN

OFF THE HOOK ÖVERRASKAR IGEN

FF THE HOOK ÖVERRASKAR IGEN

Som en total överraskning kom årets enda endagsutställning i Värmlands minsta galleri, Off The Hook, i Holkenäset, Strand, Årjäng. Galleristen Dawid Nordström hade denna gång flaggat för evenemanget enbart i sociala media, vilket kan ha medfört att publiktillströmningen var något mindre än vanligt. Omslaget till gammaldags vinterväder kan också ha spelat in. Synd på så rara ärtor, som det heter.

Sunna Hansdóttir är nämligen en mycket spännande textilkonstnärinna. Uppväxt i Karlstad men numera verksam i Stockholm. Hennes utbildningsbakgrund är gedigen med bl a Konstfacks textila gren och Stenebyskolan som bas. Hon är representerad på Swedbanks huvudkontor, Göteborgs stads kommunhus, landstingen i Sörmland, Halland och Västmanland m fl. Det hon denna vintriga dag visade var ett större verk med ett motiv som det stod betraktaren fritt att själv tolka. Det kan mycket väl ha handlat om människans instängdhet bakom samhällets många murar, men även en mångfald andra olika tolkningar är möjliga.

De som hittade till Off The Hook söndagen den 27 december uttryckte samfällt den största uppskattning av den unga (28) konstnärinnans verk och hade gärna sett henne återkomma vid ett senare tillfälle. Curator Nordström instämde och garanterade att annonseringen i så fall skulle bli kraftfullare.
   Bengt Kroken Nilsson, kulturbevakare

Det minimala galleriet Off The Hook har aldrig tidigare öppnat sin dörr under vintriga förhållanden. Vi måste medge att söndagens evenemang gav mersmak.

 

Sunna Hansdóttirs textila konstverk skymtar genom galleriets spröjsade fönster. Sunna gladdes över den idylliska miljön och alla de lovord hon fick för sina arbeten.

Du vill mig inget men jag vill dig något, så heter det här textila trycket av Sunna Hansdóttirs hand.


 

Text: Bengt Kroken Nilsson, kulturredaktörn
1 januari 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Bilder från förr

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand.

Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så kommentera gärna om fler upplysningar finns.
 

Läs vidare ...

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Future Fighter boxing camp

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...

Amanda tog hem det i Oslo!

Den 14 mars var det dags för en ny tävling i Oslo, där de arrangerar en serie galor varje säsong. Teamet bestod av Amanda Nerstrand Andersson och vår tränare Morten Pettersen.  Siri Rundberget, IF Ørn...

Läs vidare ...

Götes Grill byter ägare

Allting har en ände men korven den har två. Hur många ändar Götes Grill har vet man inte, men att Göte och Patrik nått sin ände i korvbranchen står klart, då de nu på torsdag serv...

Läs vidare ...