Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
OFF THE HOOK ÖVERRASKAR IGEN

OFF THE HOOK ÖVERRASKAR IGEN

FF THE HOOK ÖVERRASKAR IGEN

Som en total överraskning kom årets enda endagsutställning i Värmlands minsta galleri, Off The Hook, i Holkenäset, Strand, Årjäng. Galleristen Dawid Nordström hade denna gång flaggat för evenemanget enbart i sociala media, vilket kan ha medfört att publiktillströmningen var något mindre än vanligt. Omslaget till gammaldags vinterväder kan också ha spelat in. Synd på så rara ärtor, som det heter.

Sunna Hansdóttir är nämligen en mycket spännande textilkonstnärinna. Uppväxt i Karlstad men numera verksam i Stockholm. Hennes utbildningsbakgrund är gedigen med bl a Konstfacks textila gren och Stenebyskolan som bas. Hon är representerad på Swedbanks huvudkontor, Göteborgs stads kommunhus, landstingen i Sörmland, Halland och Västmanland m fl. Det hon denna vintriga dag visade var ett större verk med ett motiv som det stod betraktaren fritt att själv tolka. Det kan mycket väl ha handlat om människans instängdhet bakom samhällets många murar, men även en mångfald andra olika tolkningar är möjliga.

De som hittade till Off The Hook söndagen den 27 december uttryckte samfällt den största uppskattning av den unga (28) konstnärinnans verk och hade gärna sett henne återkomma vid ett senare tillfälle. Curator Nordström instämde och garanterade att annonseringen i så fall skulle bli kraftfullare.
   Bengt Kroken Nilsson, kulturbevakare

Det minimala galleriet Off The Hook har aldrig tidigare öppnat sin dörr under vintriga förhållanden. Vi måste medge att söndagens evenemang gav mersmak.

 

Sunna Hansdóttirs textila konstverk skymtar genom galleriets spröjsade fönster. Sunna gladdes över den idylliska miljön och alla de lovord hon fick för sina arbeten.

Du vill mig inget men jag vill dig något, så heter det här textila trycket av Sunna Hansdóttirs hand.


 

Text: Bengt Kroken Nilsson, kulturredaktörn
1 januari 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Nordmarksjul utan nattkorv

Nordmarksjul utan nattkorv

Årjängs Marknad/Nordmarksjula väckte uppmärksamhet även på 40-talet. I tidningen "Se" från 1944 publicerades följande bildreportage. Reportaget är skrivet av journalisten Alma Braathen, även kallad Brodjaga.

Läs vidare ...

Förberedande läger inför Ungdoms-EM

Den 8-10 september var vissa utvalda ungdomar & juniorer på ett förberedande läger inför Ungdoms-EM (17-26 September) och Boxam Youth 2017 (19-24 September). 

Läs vidare ...

FUVO Sommargala 2017

Lördag 24 juni var vi iväg på sommargalan på Opaker i Akershus, Norge. Galan var utomhus i strålande sol och vackra omgivningar vid älven Glommas bredd, och det var totalt 10 matcher som gick av stapeln.

Läs vidare ...
Future Fighter Boxning Camp VIII

Future Fighter Boxning Camp VIII

2-5 juni arrangerades Future Fighter Boxing Camp nr 8! Vi har varit med sen starten 2010, och det var ett grymt bra läger återigen.

Läs vidare ...

Full pott för Värmland i Oslo!

I vanlig ordning åkte Box Team Nordmarken in til Oslo för att tävla lördag 18 mars. Vi mötte upp BK 1925 från Karlstad, och åkte ihop med deras tränare Bosse Kihlström och hans boxare Kristofer Nilss...

Läs vidare ...

Amanda Nertsrand Anderssons första match

Amanda Nerstrand Andersson gick sin första match i Oslo, lördag 14 januari.

Läs vidare ...