Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
NY VINST I OSLO!

NY VINST I OSLO!

Lördag 26 september satte vi näsan mot Oslo igen, denna gång för att delta på rekruttserien – del 1.

Vi svenskar är väldigt välkomna till Norge, så att boxarna där slipper att till tider möta varann flera gånger under en säsong. Och för vår del är det mer naturligt att tävla där, i och med att vi har så kort resväg.

Som vanligt boxar Ansu i 64 kgs klassen för seniorer, och vi mötte Cato Kristiansen från BK Torden, Oslo. Till matchen hade vi lagt taktiken väldigt klar. Ha tålamod matchen igenom, och kontra honom så fort han öppnar upp. Vi har sett på video, att motståndaren gjorde vissa små fel. Och det kapitulerade vi givetvis på.

Ansu går ut försiktigt för att känna sig för, och ligga bak sin raka höger. Han går ju med högern före, och det ger en liten fördel då det inte är så många som gör det. Redan efter 10-15 sekunder i första ronden, får han in en kanonträff med sin vänster! Han blev riktigt omtumlad efter den smällen! Ansu gör jättebra på fötterna, hade perfekt avståndsbedömning och riktigt explosiv i sin boxning. Tror Ansu fick ta emot 4-5 träffar på sin höjd, under hela matchen.



Karriärens hittills bästa match, och klaraste vinst med domarrösterna 5-0. Så det rådde ingen tvivel vem som tog hem denna bataljen.
Nu blickar vi mot nästa mål!

Med vänlig hälsning

Roar Tangenes
Boxningsansvarig & Kassör
Box Team Nordmarken IF

Text: Roar Tangenes
Foto: Rolf Haug
10 oktober 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...