Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Japhet vann i Oslo

Japhet vann i Oslo

2 april åkte vi än engång in till Oslo, och ny tävling i Norges Boxningsförbunds serietävling.

Japhet Batilua Issabu mötte den här gången en lång, och konditionsstark boxare från Raufoss BK, som hette Sigurd Glemmestad. Jag hade sett hans förra match, och hade en taktik klar. Han var en boxare som gick framåt hela tiden, och verkligen pepprade sin dåvarande motståndare med raka slag. Så vi visste att vi fick ha kyla, stå när han kom, kontra honom på när distans och gå ut mot höger och igen attackera.

Från vänster: Ansu, Japhet och Roar


Men efter väldigt kort tid in i första ronden var det klart att Japhet var den starkare av de två, och var den som fick jaga framåt och attackera. Japhet kom in på rätt distans väldigt ofta, och satte fina vänster krokar och raka höger slag, samt fina kroppsslag som tog energin ut av motståndaren.

Jag har sällan sett en boxare satsa så hårt, och han gav verkligen allt i ringen! Riktigt kul när en meritterad domare säger att hans insats och vilja är något andra boxare borde se upp till, och anamma!

Efter tre riktigt tuffa ronder, där båda boxarna verkligen pressade varann till det yttersta, fanns det bara en vinnare……. Japhet Batilua Issabu!

Nästa utmaning blir nästa serietävling i Oslo 23/24 april, och vi avslutar säsongen med Mellansvenska Mästerskapen i Örebro 30 april-1 maj

Med sportslig hälsning

Roar Tangenes

Text: Roar Tangenes
Foto: Mikael Wolodko
7 april 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Nordmarksjul utan nattkorv

Nordmarksjul utan nattkorv

Årjängs Marknad/Nordmarksjula väckte uppmärksamhet även på 40-talet. I tidningen "Se" från 1944 publicerades följande bildreportage. Reportaget är skrivet av journalisten Alma Braathen, även kallad Brodjaga.

Läs vidare ...

Förberedande läger inför Ungdoms-EM

Den 8-10 september var vissa utvalda ungdomar & juniorer på ett förberedande läger inför Ungdoms-EM (17-26 September) och Boxam Youth 2017 (19-24 September). 

Läs vidare ...

FUVO Sommargala 2017

Lördag 24 juni var vi iväg på sommargalan på Opaker i Akershus, Norge. Galan var utomhus i strålande sol och vackra omgivningar vid älven Glommas bredd, och det var totalt 10 matcher som gick av stapeln.

Läs vidare ...
Future Fighter Boxning Camp VIII

Future Fighter Boxning Camp VIII

2-5 juni arrangerades Future Fighter Boxing Camp nr 8! Vi har varit med sen starten 2010, och det var ett grymt bra läger återigen.

Läs vidare ...

Full pott för Värmland i Oslo!

I vanlig ordning åkte Box Team Nordmarken in til Oslo för att tävla lördag 18 mars. Vi mötte upp BK 1925 från Karlstad, och åkte ihop med deras tränare Bosse Kihlström och hans boxare Kristofer Nilss...

Läs vidare ...

Amanda Nertsrand Anderssons första match

Amanda Nerstrand Andersson gick sin första match i Oslo, lördag 14 januari.

Läs vidare ...