Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Japhet vann i Oslo

Japhet vann i Oslo

2 april åkte vi än engång in till Oslo, och ny tävling i Norges Boxningsförbunds serietävling.

Japhet Batilua Issabu mötte den här gången en lång, och konditionsstark boxare från Raufoss BK, som hette Sigurd Glemmestad. Jag hade sett hans förra match, och hade en taktik klar. Han var en boxare som gick framåt hela tiden, och verkligen pepprade sin dåvarande motståndare med raka slag. Så vi visste att vi fick ha kyla, stå när han kom, kontra honom på när distans och gå ut mot höger och igen attackera.

Från vänster: Ansu, Japhet och Roar


Men efter väldigt kort tid in i första ronden var det klart att Japhet var den starkare av de två, och var den som fick jaga framåt och attackera. Japhet kom in på rätt distans väldigt ofta, och satte fina vänster krokar och raka höger slag, samt fina kroppsslag som tog energin ut av motståndaren.

Jag har sällan sett en boxare satsa så hårt, och han gav verkligen allt i ringen! Riktigt kul när en meritterad domare säger att hans insats och vilja är något andra boxare borde se upp till, och anamma!

Efter tre riktigt tuffa ronder, där båda boxarna verkligen pressade varann till det yttersta, fanns det bara en vinnare……. Japhet Batilua Issabu!

Nästa utmaning blir nästa serietävling i Oslo 23/24 april, och vi avslutar säsongen med Mellansvenska Mästerskapen i Örebro 30 april-1 maj

Med sportslig hälsning

Roar Tangenes

Text: Roar Tangenes
Foto: Mikael Wolodko
7 april 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Bilder från förr

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand.

Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så kommentera gärna om fler upplysningar finns.
 

Läs vidare ...

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Future Fighter boxing camp

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...

Amanda tog hem det i Oslo!

Den 14 mars var det dags för en ny tävling i Oslo, där de arrangerar en serie galor varje säsong. Teamet bestod av Amanda Nerstrand Andersson och vår tränare Morten Pettersen.  Siri Rundberget, IF Ørn...

Läs vidare ...

Götes Grill byter ägare

Allting har en ände men korven den har två. Hur många ändar Götes Grill har vet man inte, men att Göte och Patrik nått sin ände i korvbranchen står klart, då de nu på torsdag serv...

Läs vidare ...