Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Japhet vann i Oslo

Japhet vann i Oslo

2 april åkte vi än engång in till Oslo, och ny tävling i Norges Boxningsförbunds serietävling.

Japhet Batilua Issabu mötte den här gången en lång, och konditionsstark boxare från Raufoss BK, som hette Sigurd Glemmestad. Jag hade sett hans förra match, och hade en taktik klar. Han var en boxare som gick framåt hela tiden, och verkligen pepprade sin dåvarande motståndare med raka slag. Så vi visste att vi fick ha kyla, stå när han kom, kontra honom på när distans och gå ut mot höger och igen attackera.

Från vänster: Ansu, Japhet och Roar


Men efter väldigt kort tid in i första ronden var det klart att Japhet var den starkare av de två, och var den som fick jaga framåt och attackera. Japhet kom in på rätt distans väldigt ofta, och satte fina vänster krokar och raka höger slag, samt fina kroppsslag som tog energin ut av motståndaren.

Jag har sällan sett en boxare satsa så hårt, och han gav verkligen allt i ringen! Riktigt kul när en meritterad domare säger att hans insats och vilja är något andra boxare borde se upp till, och anamma!

Efter tre riktigt tuffa ronder, där båda boxarna verkligen pressade varann till det yttersta, fanns det bara en vinnare……. Japhet Batilua Issabu!

Nästa utmaning blir nästa serietävling i Oslo 23/24 april, och vi avslutar säsongen med Mellansvenska Mästerskapen i Örebro 30 april-1 maj

Med sportslig hälsning

Roar Tangenes

Text: Roar Tangenes
Foto: Mikael Wolodko
7 april 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Comeback av Amanda Nerstrand

Comeback av Amanda Nerstrand

COMEBACK AV AMANDA NERSTRAND ANDERSSON PÅ PÅSKMÄLLEN I KARLSTAD PÅ LÅNGFREDAGEN. Vi mötte denna gång Emelie Augustsson från Bulldog Training Center i Göteborg.

Läs vidare ...

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Boxteam arrangerade Lekland

Boxteam arrangerade Lekland

Box Team Nordmarken fick förfrågan via Föreningsservice i Årjäng om vi kunde vara värdar för arrangemanget Lekland i Årjäng i samarbete med Nöjesbolaget i Värmland AB. Vi tackade givetvis ja och 24-25 februari, genomförde vi arrangemanget.

Läs vidare ...

Förberedande läger inför Ungdoms-EM

Den 8-10 september var vissa utvalda ungdomar & juniorer på ett förberedande läger inför Ungdoms-EM (17-26 September) och Boxam Youth 2017 (19-24 September). 

Läs vidare ...

FUVO Sommargala 2017

Lördag 24 juni var vi iväg på sommargalan på Opaker i Akershus, Norge. Galan var utomhus i strålande sol och vackra omgivningar vid älven Glommas bredd, och det var totalt 10 matcher som gick av stapeln.

Läs vidare ...