Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
GULD I BK KELLY BOX OPEN 2015

GULD I BK KELLY BOX OPEN 2015

Örebro: 25-26 april arrangerade Boxningsklubben Kelly sin årliga turnering, BK Kelly Box Open. I år var det ca 150 boxare anmälda, varpå ca 130 boxare vägde in och klarade läkarkontrollen.

BK Kelly Box Open är en så kallad ”A-B-C turnering”, där boxarna blir indelad i klasser efter antalet matcher dom har gått. Det är kön, ålder och vikt i vanlig ordning, men så blir varje klass indelad som följer:
Senior C 0-5 matcher
Senior B 6-14 matcher
Senior A 15 matcher eller fler

På så vis kan boxare på alla nivåer delta.

Big Ansu tävlar i senior C, 64 kg klassen.

Jag hade med mig Ansu och Abubaker Salah, till Örebro på fredag eftermiddag. Det var invägning och läkarkontroll kl 08.00 lördag morgon, så vi tyckte det var bättre att vara på plats och ha en bra uppladdning inför en lång dag.

På lördag morgon kom resten av teamet, bestående av Mikael Tranberg (ledare), Maja Jansson och Elin Flood.
Efter ledarmötet på förmiddagen, blev det klart att det blev semi-finaler och final i Ansu`s klass.



Semifinalen vi väntade på gick mellan Besart Peci, Halmstad BC vs Daniel Belay, Örebro BK. Det var en grymt jämn match, där Peci var den mest träffsäkra av dom två i den första och halva andra ronden. Därefter vände det, och Belay tog över matchen. Belay var ju på hemmaplan, och det hördes väl i hallen! Klacken överröstade allt annat, och verkligen lyfte Belay i matchen. Efter en jämn match, tog Belay hem matchen med domarrösterna 3-2. Och blev då vår motståndare i söndagens final.

Micke och jag sa då, med glimten i ögat, att den klacken skulle vara rätt så tyst på söndagen….

På söndag var det invägning/läkarkontroll kl 07.00, sen var det bara att ladda om till match.

Ansu var pigg och alert, även om han gillar att sova lite på morgonen. Så det ser ut till att vi träffade rätt med formtoppen inför turneringen. Vi drog igång uppvärmningen en dryg timme innan matchstart, och pratade lite taktik. Sen var det att sätta in tandskyddet, smörja på vaselinet och gå upp i ringen.

I den första ronden var Ansu lite avvaktande, vi såg att Belay rusade fram som ett tog i semi`n. Men helt efter planen, satte sig Ansu i respekt med sin hårda vänster och jobbade bra på fötterna. Det gjorde att Örebroaren tänkte sig för en gång extra före han gick i attack.

I rond 2 ökade Ansu tempot, satte in flera bestämda träffar, och var helt enkelt ”inte hemma” när Belay försökte kontra/attackera.

I den sista ronden började Ansu bli lite trött, men fortsatte att boxas efter taktiken, och kunde nöjd tacka sin motståndare efter gong-gongen gick efter tredje och sista ronden.

Det var en fantastisk känsla när ringdomaren Stefan Nordin sträckte Ansu`s hand i vädret, och vi fick bekräftat att segern och guldet var Ansu`s!

Elin Flood, Maja Jansson, Mikael Tranberg, Roar Foto: Henry Gerra

Måste avsluta med att säga att för oss ledare, så var det otroligt härligt att Abubaker, Maja och Elin var med denna helgen. Var ett mycket bra stöd för Ansu, och inte minst lärorikt för dom själva.

Nu sätter vi nya mål, och jobbar vidare!

Vid tastaturet //Roar Tangenes
Foto av Ansu: Roar Tangenes
Foto av Mikael, Ansu och Roar: Maja Jansson
Från vänster: Micke, Ansu och Roar

Från vänster: Tangenes, Abubaker Salah, big Ansu Keita
 

Text: Roar Tangenes
Foto: Maja Jansson,Henry Gerra
8 maj 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...