Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
BOXNINGSLÄGER I ÅRJÄNG MED SUCCÈ!

BOXNINGSLÄGER I ÅRJÄNG MED SUCCÈ!

Lördag 3 oktober arrangerade Box Team Nordmarken IF dagsläger, med klubbar från Värmland/Närke-distrik. Det var ett bra tag sen fler klubbar samlades för att träna ihop här hemma, och med lite planering hittade vi en dag som funkade.

Vi var fem klubbar som samlades, BK Avance – Karlskoga, Hagfors BK, Kristinehamn Fight Center och Åmål-Säffle BK.
Vi var hela 31 boxare, och ett 10-tal tränare/ledare. På distriktsnivå kör vi alltid breddsamling, så här var det boxare från 11 till 50 år. Motionärer, diplom boxare och matchboxare. Några hade tränat i 4 veckor, några i 6 år.


På det första passet får alla träna med alla. Vi delar inte upp dem i grupper på något vis, varken efter ålder, erfarenhet eller kön. Dem oerfarna får lära av dem bästa, och dem bästa lägger prestigen åt siden och lyfter fram dem som inte har varit med så länge.


På dagens andra pass delar vi upp boxarna i två grupper. De som är sparringklara och matchboxarna i en grupp, och de som har lite mindre erfarenhet i en annan. På så sett ser vi till att alla får den utmaningen dem behöver. Målet var givetvis att alla ska vara lite bättre när dem åker hem, än dem var när dem kom. Och det känns det som att vi lyckades med.



Vi har med detta stärkt banden mellan oss ännu mer, och vi har satt som mål att köra samma samling en gång till innan jul och två till på våren.



Vid tastaturen
Roar Tangenes
Box Team Nordmarken IF
 

Text: Roar Tangenes
Foto: Mona Sæther
10 oktober 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...