Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
BOX TEAM NORDMARKEN SKÖRDADE MEDALJER I OSLO

BOX TEAM NORDMARKEN SKÖRDADE MEDALJER I OSLO

Fredag 2 oktober besökte vi Stovner BK, som håller till ett par mil utanför Oslo. Norges Bokseforbund har det som heter färdighetsmärken, då man blir bedömt efter hur man behärskar sin boxning. Poängbedömningen är den samma som i diplomboxning. Man får alltså stilpoäng, inte poäng för antal träffar. Man måste helt enkelt bevisa att man behärskar sin boxning. Man blir bedömt efter kriterierna fotarbete, defensiv boxning och rena slagtekniker.

Det är tre valörer på märken, brons (27 poäng), silver (33 poäng) och guld.(40 poäng). 45 poäng är maximal score från samtliga domare.
Elin Flood gjorde denna eftermiddag sin debut som boxare, och var naturligt nog rätt så närvös. I den andra hörnan stod en kille från Fredrikstad BK (min egen moderklubb). Elin skulle erövra brons, och klarade det med glans! Hennes högsta poängscore var faktiskt 30! Inte så långt i från silvret.


Ansu skulle idag ta silvret med sig hem, och fick möta en kille från IF Ørnulf som hör hemma mitt i Oslo centrum. Ansu var i kanonform denna fredag, och det var aldrig snack om att silvermärket inte var säkrad. Han var så pass bra, att han fick släppa in sin motståndare så att denna också fick visa upp sig. Det handlar här om att boxa med varann, mer än boxa mot varann. Ansu`s högsta score var hela 42 poäng! Som Erik Nilsen, NBF`s General sekreterare sa, vad ska vi plocka bort på hans score? Han behärskar ju allt!

Blir fantastiskt kul att jobba vidare med deras karriärer utanför och inuti den fyrkantiga ringen!

//Stolt coach Roar
 

Text: Roar Tangenes
Foto: Ansu Keita
10 oktober 2015
Skriv kommentar

Stovner er i Oslo. Du mente sikkert utenfor Oslo SENTRUM. Stovner er en drabantby i Oslo.

Postat av Line Farner den 22 december 2015
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...