Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Askim Box Open 2016

Askim Box Open 2016

Årets upplaga är nu över, och vi är ganska nöjda med resultaten. Kan nämnas att det i år var 157 boxare anmälda från Norge, Sverige och Irland.

Ansu Keita boxade semifinal i Senior B 64 kg på lördag, och mötte en tidigare motståndare i Yahye Mohamed från SP09, Oslo. De har mötts en gång förut, våren 2015. Då drog Ansu det längsta stråt med 2-1 seger.
Det var riktigt jämt även den här gången! Yahye vann första och sista ronden, och Ansu tog hem den andra. Det var en rättvis förlust, och vi möts nog igen om inte så länge.

Japhet Batilua Issabu, från Box Team Nordmarken

Andra boxare i ringen var Japhet Batilua Issabu, som boxade i Ungdom B 66 kg. I finalen mötte han en boxare från Oslo BK vid namn Yunus Calgar. Japhet är fortfarande orutinerad i ringen, och gav bort den första ronden då han gav bort ”gratispoäng” för att guarden var för dålig.

Efter en kraftig uppmaning i rondpausen mellan första och andra så justerade han sin taktik, och tog mycket bättre tag i matchen. I sista ronden jobbade han även hårdare, och satte flera bra träffar på sin motståndare.

I mina, och många andras ögon, så förlorade vi första och vann dom två sista ronderna. Jag har knappt blivit så förvånad över ett domslut någonsin, när domarrösterna 2-1 gick i favör av vår motståndare! Men domarna dömer, och vi tar nya tag!

Kristoffer Henriksson, från Hagfors BK.

Vi åkte in med våra goda vänner i Hagfors BK, och dom gjorde en riktigt fin turnering! Hossein Noori blev satt i en tuff klass, Ungdom A 57 kg. Förlorade sin semifinal, men boxades tufft mot en erfaren motståndare.


Kristoffer Henriksson vann sin semifinal på lördag, och hade en riktig krig med sin motståndare i finalen på söndag! Kristoffer gav verkligen sitt allt, och efter 3 hårda ronder stod han igen som guldmedaljör i turneringen.

Med boxningshälsningar

Roar Tangenes

Text: Roar Tangenes
18 mars 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Bilder från förr

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand.

Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så kommentera gärna om fler upplysningar finns.
 

Läs vidare ...

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Future Fighter boxing camp

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...

Amanda tog hem det i Oslo!

Den 14 mars var det dags för en ny tävling i Oslo, där de arrangerar en serie galor varje säsong. Teamet bestod av Amanda Nerstrand Andersson och vår tränare Morten Pettersen.  Siri Rundberget, IF Ørn...

Läs vidare ...

Götes Grill byter ägare

Allting har en ände men korven den har två. Hur många ändar Götes Grill har vet man inte, men att Göte och Patrik nått sin ände i korvbranchen står klart, då de nu på torsdag serv...

Läs vidare ...