Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Askim Box Open 2016

Askim Box Open 2016

Årets upplaga är nu över, och vi är ganska nöjda med resultaten. Kan nämnas att det i år var 157 boxare anmälda från Norge, Sverige och Irland.

Ansu Keita boxade semifinal i Senior B 64 kg på lördag, och mötte en tidigare motståndare i Yahye Mohamed från SP09, Oslo. De har mötts en gång förut, våren 2015. Då drog Ansu det längsta stråt med 2-1 seger.
Det var riktigt jämt även den här gången! Yahye vann första och sista ronden, och Ansu tog hem den andra. Det var en rättvis förlust, och vi möts nog igen om inte så länge.

Japhet Batilua Issabu, från Box Team Nordmarken

Andra boxare i ringen var Japhet Batilua Issabu, som boxade i Ungdom B 66 kg. I finalen mötte han en boxare från Oslo BK vid namn Yunus Calgar. Japhet är fortfarande orutinerad i ringen, och gav bort den första ronden då han gav bort ”gratispoäng” för att guarden var för dålig.

Efter en kraftig uppmaning i rondpausen mellan första och andra så justerade han sin taktik, och tog mycket bättre tag i matchen. I sista ronden jobbade han även hårdare, och satte flera bra träffar på sin motståndare.

I mina, och många andras ögon, så förlorade vi första och vann dom två sista ronderna. Jag har knappt blivit så förvånad över ett domslut någonsin, när domarrösterna 2-1 gick i favör av vår motståndare! Men domarna dömer, och vi tar nya tag!

Kristoffer Henriksson, från Hagfors BK.

Vi åkte in med våra goda vänner i Hagfors BK, och dom gjorde en riktigt fin turnering! Hossein Noori blev satt i en tuff klass, Ungdom A 57 kg. Förlorade sin semifinal, men boxades tufft mot en erfaren motståndare.


Kristoffer Henriksson vann sin semifinal på lördag, och hade en riktig krig med sin motståndare i finalen på söndag! Kristoffer gav verkligen sitt allt, och efter 3 hårda ronder stod han igen som guldmedaljör i turneringen.

Med boxningshälsningar

Roar Tangenes

Text: Roar Tangenes
18 mars 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Comeback av Amanda Nerstrand

Comeback av Amanda Nerstrand

COMEBACK AV AMANDA NERSTRAND ANDERSSON PÅ PÅSKMÄLLEN I KARLSTAD PÅ LÅNGFREDAGEN. Vi mötte denna gång Emelie Augustsson från Bulldog Training Center i Göteborg.

Läs vidare ...

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Boxteam arrangerade Lekland

Boxteam arrangerade Lekland

Box Team Nordmarken fick förfrågan via Föreningsservice i Årjäng om vi kunde vara värdar för arrangemanget Lekland i Årjäng i samarbete med Nöjesbolaget i Värmland AB. Vi tackade givetvis ja och 24-25 februari, genomförde vi arrangemanget.

Läs vidare ...

Förberedande läger inför Ungdoms-EM

Den 8-10 september var vissa utvalda ungdomar & juniorer på ett förberedande läger inför Ungdoms-EM (17-26 September) och Boxam Youth 2017 (19-24 September). 

Läs vidare ...

FUVO Sommargala 2017

Lördag 24 juni var vi iväg på sommargalan på Opaker i Akershus, Norge. Galan var utomhus i strålande sol och vackra omgivningar vid älven Glommas bredd, och det var totalt 10 matcher som gick av stapeln.

Läs vidare ...