Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Golfhallen invigd

Årjängs golfklubb har jobbat hårt de senaste månaderna och tack vare driftig styrelse, engagerade medlemmar, bra avtal och en lång rad generösa sponsorer så kunde man lördagen den 23/4 inviga den alldeles nybyggda golfhallen.

Många var de som var nyfikna på hur den nybyggda golfhallen ser ut. Medlemmar, blivande medlemmar och sponsorer trängdes tillsammans för att få se och prova på den avancerade golfsimulatorn.

Zandra Nilsson, Örjan Gustavsson

Klubbens ordförande, Örjan Gustavsson, höll invigningstal och berättade bla om bakgrunden till golfhallens uppkomst. Under tiden bjöds besökarna på kaffe och tårta. Zandra Nilsson, som är en av Värmlands och Årjängs golfklubbs största talanger, slog det invigande slaget och trots allas blickar lyckades hon med en greenträff.

Projektet med golfhallen började med att klubben behövde en lokal för att träna golf även under vinterhalvåret och målsättningen var från början att man skulle kunna putta och slå slag mot en presenning. När presenningen väl var uppe insåg man att det troligen inte skulle locka värst många besökare, då det inte var så givande som man hoppats.

 


Marcus Myrebring, Westra wermlands Sparbank gratulerar ordf Örjan Gustavsson

Tanken på en golfsimulator dök så upp och växte och efter diskussioner inom klubben beslutade man att ge projektet en ärlig chans. Genom att sälja andelar till den tilltänkta simulatorn och med ett mycket bra stöd från klubbens sponsorer lyckades man alltså att finansiera och genomföra den för föreningen mycket stora satsningen. De ca 1000 ideella arbetstimmarna, allt sponsrat material samt själva inköpet av golfsimulatorn beräknas totalt uppgå till närmare 800 000 kronor.

Örjan Gustavsson passade förstås också på att tacka alla medlemmar och sponsorer som hjälpt till under byggnationen och var i det närmaste rörd över den enorma välvilja och engagemang som visats genom projektets gång. Ingen nämnd och ingen glömd brukar det ju heta men Örjan ville ändå ge en extra eloge till de tre drivkrafterna och initiativtagarna Stefan Eriksson, Nickelhas Grahn Göransson och Micke Moberg.

Ordförande avslutade med att berätta om kommande aktiviteter inom Årjängs Golfklubb, såsom företagstävlingar, ungdomsverksamheten, prova på-kvällar mm och alla hälsades varmt välkomna till spel, framförallt på den verkliga banan i Sillerud.

 

Henry Carlson får instruktioner av Nickelhas Grahn Göransson

Text: Christer Nilsson
24 april 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Bilder från förr

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand.

Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så kommentera gärna om fler upplysningar finns.
 

Läs vidare ...

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Future Fighter boxing camp

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...

Amanda tog hem det i Oslo!

Den 14 mars var det dags för en ny tävling i Oslo, där de arrangerar en serie galor varje säsong. Teamet bestod av Amanda Nerstrand Andersson och vår tränare Morten Pettersen.  Siri Rundberget, IF Ørn...

Läs vidare ...

Götes Grill byter ägare

Allting har en ände men korven den har två. Hur många ändar Götes Grill har vet man inte, men att Göte och Patrik nått sin ände i korvbranchen står klart, då de nu på torsdag serv...

Läs vidare ...