Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Golfhallen invigd

Årjängs golfklubb har jobbat hårt de senaste månaderna och tack vare driftig styrelse, engagerade medlemmar, bra avtal och en lång rad generösa sponsorer så kunde man lördagen den 23/4 inviga den alldeles nybyggda golfhallen.

Många var de som var nyfikna på hur den nybyggda golfhallen ser ut. Medlemmar, blivande medlemmar och sponsorer trängdes tillsammans för att få se och prova på den avancerade golfsimulatorn.

Zandra Nilsson, Örjan Gustavsson

Klubbens ordförande, Örjan Gustavsson, höll invigningstal och berättade bla om bakgrunden till golfhallens uppkomst. Under tiden bjöds besökarna på kaffe och tårta. Zandra Nilsson, som är en av Värmlands och Årjängs golfklubbs största talanger, slog det invigande slaget och trots allas blickar lyckades hon med en greenträff.

Projektet med golfhallen började med att klubben behövde en lokal för att träna golf även under vinterhalvåret och målsättningen var från början att man skulle kunna putta och slå slag mot en presenning. När presenningen väl var uppe insåg man att det troligen inte skulle locka värst många besökare, då det inte var så givande som man hoppats.

 


Marcus Myrebring, Westra wermlands Sparbank gratulerar ordf Örjan Gustavsson

Tanken på en golfsimulator dök så upp och växte och efter diskussioner inom klubben beslutade man att ge projektet en ärlig chans. Genom att sälja andelar till den tilltänkta simulatorn och med ett mycket bra stöd från klubbens sponsorer lyckades man alltså att finansiera och genomföra den för föreningen mycket stora satsningen. De ca 1000 ideella arbetstimmarna, allt sponsrat material samt själva inköpet av golfsimulatorn beräknas totalt uppgå till närmare 800 000 kronor.

Örjan Gustavsson passade förstås också på att tacka alla medlemmar och sponsorer som hjälpt till under byggnationen och var i det närmaste rörd över den enorma välvilja och engagemang som visats genom projektets gång. Ingen nämnd och ingen glömd brukar det ju heta men Örjan ville ändå ge en extra eloge till de tre drivkrafterna och initiativtagarna Stefan Eriksson, Nickelhas Grahn Göransson och Micke Moberg.

Ordförande avslutade med att berätta om kommande aktiviteter inom Årjängs Golfklubb, såsom företagstävlingar, ungdomsverksamheten, prova på-kvällar mm och alla hälsades varmt välkomna till spel, framförallt på den verkliga banan i Sillerud.

 

Henry Carlson får instruktioner av Nickelhas Grahn Göransson

Text: Christer Nilsson
24 april 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Comeback av Amanda Nerstrand

Comeback av Amanda Nerstrand

COMEBACK AV AMANDA NERSTRAND ANDERSSON PÅ PÅSKMÄLLEN I KARLSTAD PÅ LÅNGFREDAGEN. Vi mötte denna gång Emelie Augustsson från Bulldog Training Center i Göteborg.

Läs vidare ...

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Boxteam arrangerade Lekland

Boxteam arrangerade Lekland

Box Team Nordmarken fick förfrågan via Föreningsservice i Årjäng om vi kunde vara värdar för arrangemanget Lekland i Årjäng i samarbete med Nöjesbolaget i Värmland AB. Vi tackade givetvis ja och 24-25 februari, genomförde vi arrangemanget.

Läs vidare ...

Förberedande läger inför Ungdoms-EM

Den 8-10 september var vissa utvalda ungdomar & juniorer på ett förberedande läger inför Ungdoms-EM (17-26 September) och Boxam Youth 2017 (19-24 September). 

Läs vidare ...

FUVO Sommargala 2017

Lördag 24 juni var vi iväg på sommargalan på Opaker i Akershus, Norge. Galan var utomhus i strålande sol och vackra omgivningar vid älven Glommas bredd, och det var totalt 10 matcher som gick av stapeln.

Läs vidare ...