Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Anhörigföreningens paneldebatt
2018-09-25 15:00 17:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

En företagare blir väl aldrig sjuk - eller?

Nej, det låter osannolikt, åtminstone i min värld. Vi är ju vana att köra ganska hårt, ha många bollar i luften och ha koll på det mesta som rör företaget. Det var därför med stor förvåning jag i vintras noterade att en särdeles envis bakterie vässat klorna. Med en riktigt präktig infektion vandrade jag till vårdcentralen. Man må klaga på landstinget, läkare och vården i allmänhet men på vårdcentralen i Årjäng träffade jag Theodora Hreinsdottir, en mycket kompetent läkare som omgående fattade rätt beslut om kompletterande undersökningar.

Efter dessa ställdes diagnos och tid för operation bokades. Tiden på Arvika sjukhus blev en ny erfarenhet, jag kunde inifrån följa arbetet på kirurgavdelningen och blev mycket imponerad. Här jobbades det intensivt i ett mycket högt tempo. Trots stress, överbeläggning och bitvis långa arbetspass präglades hela verksamheten av kvalitet. Nyttigt att uppleva, jag hoppas att även våra politiker som fattar beslut rörande vården besöker arbetsplatser för att med egna ögon se hur verksamheten fungerar. Det skulle sannolikt nyansera debatten som så ofta handlar om besparingar. På personalsidan är jag övertygad om att neddragningarna nu börjar närma sig en kritisk nivå.

Nåväl, det var inte mina personliga strapatser som jag i första hand ville förmedla utan det faktum att man faktiskt kan bli sjuk, själv var jag borta från jobbet ett par månader. Det aktualiserar frågan om försäkringsskydd. Vad händer om du råkar ut för en olycka eller sjukdom under en längre tid? Prata med ditt försäkringsbolag, viktigast är naturligtvis att se över basskyddet som olycksfall, liv och pension. En sjukvårdsförsförsäkring som gör att man får snabb vård kan i många fall vara värdefull. Som tillägg till företagsförsäkringen kan man dessutom få ett skydd som hjälper till med företagets fasta kostnader som hyra eller leasingbil.
Fundera gärna lite runt detta, men jag hoppas att du inte behöver utnyttja försäkringsskyddet.

Conny Gunnarsson
medlem i Nordmarkens Näringsliv

6 september 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!