Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

VI VÖRDAR

 

                                

”För ett grått huvud skall du stå upp, och den gamle skall du ära”, de orden ur 3. Mosebok har alltid för mig varit en gyllene regel.

Därför fattar jag pennan och hyllar min gamle vän Höstbo Fredrik, som vid 15 års ålder tvålade till ett hyfsat bra montégäng på Romme i förrgår, fredag 24/2. Jenny Mahony ska ha en slurk ur segerbägaren även hon. Spelarna, dessa ganska insnöade typer som tror på allt som sägs i uppsnack och nersnack och dösnack i TV-rutan, tillät den gamle svenske mästaren att ge 15 ggr pengarna på toton. Detta på en häst som tog en utklassningsseger så sent som vid Holmedalsdagen 28 januari! Man tar sig för pannan.

En annan av mina absoluta favoriter har Holmedalsanknytning även han, 11-årige Goldomaster, den ärligaste springare man kan tänka sig och en som alltid har en extra pollett till slut. På Sundbyholm blev han, också i monté, trea efter en snygg invändig löpning signerad Sofia Adolfsson. Inte så märklig prestation, kan någon möjligen invända, men det ska denne någon inte lägga sig i, det är jag som bestämmer. Gratulerar!

Synd förresten att vår Xanthis Amazing skadat sig i hagen och inte kunde komma till start i Eskilstuna. Det V75-loppet hade dretlätt gått till Stall Färjestad/Peter Strömberg.

Egentligen har jag inte tid att pladdra trav eftersom jag håller på att leta land och rike kring efter en lampkupa till en Strindbergslampa (diameter 28 cm) som oförklarligt hamnade i golvet häromdagen. Jag höll den i ett fast grepp när någon stötte till mig bakifrån. Det oförklarliga var att jag var ensam i rummet när jag fick den kraftiga stöten i ryggen. Såna glaskupor är rent otroligt svåra att får tag i. Strindberg själv är död, tror jag.

Men Blomskogs Travklubb lever! Ordföranden Bjarne Albinsson kallar sina trupper till strid instundande lördag. Startlista på tisdag på Årjängstravets hemsida.


Det flera gånger lokalt prisbelönta fotografiet visar Höstbo Fredriks första montéseger, 28 juli 2013. Sara Agnas rider och invändiga 4 Remsvarten (Anna Rönning) och 5 Trym (Nathalie Bergström) är naturligtvis statister när svenske mästaren kommer farande. (Foto Privat)


De flesta minns väl Jenny Mahonys ritt från inledningsloppet vid förra sommarens V75-dag, Nunciogalan. Då satt hon upp på Sven Rejnös stilige Pampas S.I.R. Måste vi snacka vinnarodds så var det liksom på Romme 15 gånger pengarna.


Goldomaster gör alltid sitt. Här körs han för första gången av Magnus Jakobsson och blir till slut tvåa efter storfavoriten Ottens Vigo/ Håkan K Persson. Datum 19 augusti 2012.

26 februari 2017

Skriv kommentar

Alltid lika underhållande att läsa dina blädder med dessa tydliga analyser

Postat av Bosse nästan släkting den 2 mars 2017
Dela med andra!