Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

VAFFÖR Ä DÄ INGEN IS

 

VAFFÖR Ä DÄ INGEN IS (till punschen)?
Istrav/Bygdetrav kallade Nordmarks Härads Travklubb sin avslutning av den s k istravssäsongen och jag får medge att det där is-inslaget är totalt förlegat. Det var på Gustaf Östebys tid det fanns is. Nuförtiden får man framställa den varan i frysfacket på kylskåpet, om man vill få sin saftkobbel lite mer läskande. Vår vän mästerfotografen Fisk-Erik Widén är inne på samma linje och han förordar benämningen Lokaltrav, om man menar att Bygdetrav låter för knätofsigt.

Nåja, nu är i a f säsongen slut. I måldomartornet var det inte trångt i onsdags, även om antalet individer var högsiffrigt, om man räknar in alla de bevingade, kraftigt byggda halvslöa flugor som använder tornet som övervintringsrevir. Av tvåfotingar var vi egentligen bara tre, den raske målfotomannen Anders Erlandsson, jag själv (speakerrösten) och tävlingsledaren, chefen Mats Persson. Ingen trängsel ens när prisutdelare Peter Janson och starter Gert Eriksson var uppe och fikade.

Och nu, efter denna långa och ganska trevande inledning, är jag framme vid mitt ärende: Att hylla denne nämnde Persson för att han med aldrig sinande energi ställer upp i alla väder och för att han i skallen har ett inlagt externminne som ger oss andra fåkunniga svar på alla tänkbara, och en del otänkbara, frågor. TACK, Mats Börje Einar Persson för ännu en lyckosam istravs-, förlåt lokaltravssäsong!

En dubbel gick till Camp Brattås, först genom Camp-chefen själv, förre konditorn Jörgen Pettersson, som efter att ha vållat en omstart och fått bannor för detta, bet ihop och kom igen genom att med sin Bravivicimo, 3, speeda ner Thomas Martinsson och Super Point. I påföljande lopp hade han lånat ut tömmarna till Peter Strömberg när Bra Mizzlycka stod på tur. Peter lyckades hålla den 5-åriga fuxan, alls inte lättkörd, på gott humör hela vägen och höll snyggt undan för närgångne Boozer Artist/Roger Anderberg.

Tar man fågelvägen från Brattås  - men varför skulle man det? – 800 m västerut kommer man till fastigheten i Åslanda där Thomas I Janson bodde, innan han blev Sillerudsbo. Den läckra Miss Åslanda är uppfödd där av Thomas, som fortfarande är delägare i 4-åringen. Hon tränas och körs av Tom Horpestad, som nu visade upp henne i ett skick som gör att man har anledning att tro på en ny, framgångsrik säsong. Dagssnabbast på 1.17,8 utan att vara jagad.

Eftermiddagens vinnare voro:
Lopp
1. Dunita R.B.    Kristian Lindberg 1.36,8
2. Höstbo Fredrik Mats Andersson 1.29,9
3. Miss Åslanda    Tom Horpestad 1.17,8
4. Asafa  Maria E Persson 1.19,0 (monté)
5. Bravivicimo  Jörgen Pettersson 1.21,7
6. Bra Mizzlycka Peter Strömberg 1.18,3
7. Midnight Bråten  Niclas Benzon 1.18,5

MATS OCH FREDRIK TRÄGNA PÅ IS
Vår fotograf fick under aftonen jobba under de uslaste ljusförhållanden och hans åldriga lådkamera klarar inte sådant. Dock inbillar han sig att ingen märker att han lägger in en gammal segerbild på Höstbo Fredrik från ett annat is-, nej lokaltrav. I onsdags, när Mats och Fredrik, den senare nu 14 år men lika framåt fortfarande, var de faktiskt enda startande i sitt löp. Lika ensam var Asafa i montén.

ELDSJÄL I BERMUDAS
Bildbeviset för att Mats Orren Persson är i gång lika energiskt sommar som vinter är denna arkivbild, där han glatt vinkar hej till sin fanklubb.


 

7 april 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!