Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

VAB I VÄGEN FÖR STORTRAV

F´låt Travsverige!

Redaktionens istravsreporter uteblev från Västra Fågelviks travklubbs jubileumsarrangemang för att fira sin 100-årsdag. Inte reporterns, om det låter så. Nej, VFTK:s.

Tro det eller ej, men vår medarbetare tog ut en vab-dag just på lördagen! Usel planering, frågar du oss. Men lagen är som den är och inte ens en Donald Trump i högform kan ändra på det.

Det vi framförallt hade velat få genomanalyserat och till läsekretsen vidarebefordrat är löpningen där V:a Fågelviks travklubbs smakfulla jubileumstäcke vinkade som pris till segraren. Vem tog ledningen? Vem ledde efter 200? Hur fort gick första 400? osv osv.

Tack vare vår dalsländske vän och kamratstödjare Björn Martinsson kan vi i alla fall presentera en vacker bild av målgången, där Lix Mollyn och Dagfinn Aarum med viss marginal håller undan för hemmahästen Bilbo B.S. och Mats Andersson. Där innanför tar Wille Tabac och Roger Andersson bronsplats.
Men hur trion, som Björn så fenomenalt och dramatiskt fångat, kom dit, det lär vi aldrig få veta.

Och publiksiffran? Inte fanken var det 1409 som min vän Rikard påstår i ett posthumt mejl (det är väl ett årtal förresten?) och ännu mindre 11 personer, som elaka tungor med töcksmarksk brytning hävdar.


Maken till dramatisk slutstrid får man leta länge efter. Dagfinn laddar på bästa sätt upp inför Örebro dan därpå och storseger där med Macho Look genom att knäppa Mats och Roger på näsan i kampen om VF-täcket. Grattis Dagfinn och grattis Håkan! Och Åke (Lindgren).


Som ren utfyllnad, vår bildredaktör har betalt per mm, frågar vi här och nu: Vilka individer visar denna bild? Vi tänker då inte på publiken på andra sidan staketet.

Fotnot
Vackraste hästnamn. Tävlingen som nu nått semifinal i Västra Fågelvik. Kvarstående äro Celest, Båstnäs Britta, Linde och Rippen. Reserv: Pavebläsen.

Lite trist är det att behöva meddela att det förekommit försök till otillbörlig påverkan på juryn från personer hemmahörande i Stommen och Bruntorp. Såväl vemme som Lauders sällskapsdryck har det skvalpats med. I samband med detta har namnen Lemingo och Stardust Night diskvalificerats.

Svaret på frågan lite högre upp: Remy Nilson, Jana Bloc, Ove R Andersson och Inger Wallin. Såg du verkligen inte det?
 

21 februari 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!