Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Ur medieskuggans dal

Direkt uppstigen ur Medieskuggans Dal betraktar jag omvärlden med förundrade blickar. Long time, no seen, säger dom som är flerspråkiga. Vad hade göbben i dalen att göra? kan man fråga sig.

ISOLERING
Jo, så här var det. AllTele, bolaget som jag anlitat för internet- och teletjänster, sade helt plötsligt upp bekantskapen. I stället för All blev det NollTele. Inte vet jag vad jag gjort dom för ont, men så var det. I skiftet, innan jag fått sladdarna från den nya entreprenören kopplade, var jag utan teve, fast telefon och nätkontakt under en dryg vecka.

Livet blev alltså som en gammaldags långfredag under 8 dagar?

KATASTROFLÄGE?
Inte alls! Jag hade hunnit med att se Arsenal förnedras av Tottenham (0 – 2) och kände mig nöjd (missnöjd) på fotboll för lång tid framåt. Det där eviga bollduttandet i sidled och bakåt mitt på planen skulle inte Sture Persson ha gillat. Nu kan Klesa, som han kallade Chelsea, gott få ta hem ligan, det skiter jag i. Fast den där otäcke Costa som gör Klesas mål, den skulle jag ha velat ge en på käften så han svalde tänderna som grynvälling. Han har retat mej länge.

SLAPP EXTRAEXTRA
V75 hann jag med att uppleva den gången när Nancio (han heter så, det har Tarzan sagt) f f g i sitt liv galopperade från start. Därnäst ideligt följande extra V75 och extra extra V75 missade jag, vilket jag till min egen förvåning inte på minsta vis sörjde. Resultaten inhämtade jag lika bra i NWT och Ronden. Den senare avisan ska förresten ha beröm inte minst för att resultaten från landets alla banor numera redovisas.

BÄST PÅ PLATS
Helt utan travsport klarade jag mig inte. Abstinensen mildrades genom ett söndagsbesök på Årjängstravet, travottan med ingångspsalm kl 11.00. Kanske en aning smårugggigt väder, men vi 672 som officiellt var där klagade inte. (Var de 672 såna som betalade entré? Själv snyltade jag mig in genom att vinka med ett kort som Dennis Funke en gång för mycket länge sedan signerat. Minst 673 var vi i så fall).

V64-MÅNDAG
Det är på intet sätt tätt mellan givarna på vår bana. Nu har vi bara en majdag kvar, måndagen den 24, men den dagen är det tevebevakning minsann, för då kör vi V64. Den gången är det inte travotta utan snarare kvällsandakt som gäller, för då drar vi i gång kl 18.15. Till dess lär det just nu rådande återfallet i aprilväder ha övergått i sommartemperaturer. Nätter med minusgrader finner vi oss inte länge i, det vill jag bara ha sagt.

Karl Gösta Edman innehar ett tag till rekordet som äldste segrande körsven i Sverige, men Gösta har numera trappat ner betydligt på styrningarna. Bakom honom är emellertid återväxten god och den som främst drar blickarna till sig är Trättlandas 73-åring BJARNE ALBINSSON, som var ytterst nära att med Next Love (innerbanan) förvandla min sympatitjuga till 800 kronor. Efter två varvs suverän tempobedömning i teten ser segern ut att vara stenklar när vinnarcirkeln passeras. På mållinjen störtdyker dock Calle Jepson med Another Dream och snuvar vår favorit på förstaplatsen. Men Bjarne, fostrad på Söggårn i Backa, kommer igen, det kan du lita på!

INTE BRA! Min absoluta gunstling bland Sveriges knappt 300 (?) kommuner är Årjäng, men nu har jag för en gångs skull något att klaga på. Du, Årjäng, har på innerplan ställt upp en räcka skyltar med ditt namn och din logga. Vi vet ju redan vad du heter och hur den nya loggan ser ut, om det är det du vill visa upp. MEN av dina nästan 10.000 invånare är 8.700 under 1.80 i kroppslängd och dessa 8.700 (det kan vara ännu fler!) har inte en chans att från publikplats se vad som händer från utgången av stallkurvan och 150 m framöver. Vi är skymda. Överdelen av hästar och körsvenner kanske kan skönjas, men resten är borta. Väck med skyltarna! Placera dom framför räcket på bortsidan i stället, där det på vår bild står en farbror framför en påhängsvagn.

Fixar du detta, är vi goda vänner igen. Eljest - detta är inget straffbart hot men likafullt elakt tänkt - kommer jag (1.74 i strumpor) och 8.699 andra kortväxta att stega upp till VIP-rummet och se loppen därifrån. Då räcker inte kaffekopparna.

 


 

10 maj 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!