Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

UHRBERG ÄR HÄR - VRÄNG LOMMEBOKA!

 

Glad redan för 10 år sedan, THOMAS UHRBERG

Jobba hemifrån, det är det nya på arbetsfronten. Vi travjournalister i framkant har alltid – av traktamentsskäl? – inbillat oss att vi måste vara på ort och ställe, när det tävlas, men så är det inte. Jag testade under vår Stordag i går, lördag, att hemma i sittmöbeln ingående följa vad som hände där uppe på banan och hann i de pauser som TV-folket envisas med att kalla korta i köket bereda 18 små burkar vinbärsgelé. Hur många burkar fick mina svettiga kollegor på Årjängstravet ihop igår, månne?

2006 igen. Ted Sandyman och Thomas sätter dit innerspårets favorit Hercules Dream/Erik Adielsson och utvändige Brine Lagun/ Flemming Jensen

Därest jag vore spelare, skulle jag alltid i lommeboka ha en minneslapp med SPELA THOMAS!. THOMAS UHRBERG är en inte alltför ofta sedd gäst på Årjängstravet, men de gånger han gästar oss, sätter han verkligen avtryck. Den 15 juli 2006 till exempel, då han inom V75 satte dit Ted Sandyman till 38 ggr pengarna, Kismet La Marc 6 ggr och Sweden Lundbäck 10.41. Hyfsade slantar, eller hur? Den sist nämnde med det svenskklingande namnet var egentligen dansk och blev faktiskt t o m dagssnabbast den gången för 10 år sedan. 1.12,9a var hans tid, medan storloppsvinnaren Digger Crown klarade sig med 13,0. Lundbäck (döpt efter skidåkaren Sven-Åke eller möjligen hästkarlen Jakob – han med Rover - i Åslanda?) slog med knapp nos vår egen 42-oddsare Global Glow/ Tom Horpestad, kanske beroende på att Thomas rapporterat in fel skoinfo och bötfälldes härför med en tusenlapp. Tuffa domare redan 2006!

BANREKORD PÅ KÖPET

Tina Thomsen ägde Sweden Lundbäck och Ole Berg Thomsen har fött upp Takethem, den charmige 6-åringen e From Above som inledde Uhrbergs trippel 2016. Efter en blixtrande start från springspår var det aldrig någon som helst tvekan om vart segern skulle gå. Conrads Definitif (odds 11.64) fick däremot slita lite hårdare för att få tag i Palermo Brodde medan det för Västerbo Exakt (5.19) var ganska lugnt, spets och slut. Definitif fick för sitt slit  med sig ett nytt banrekord, 1.12,3a för 4-åriga h&v. Grattis! Global Investment hade det gamla, en tiondel sämre. I Årjängs Stora utmanade sedan Thomas och Tycoon Conway Hall självaste Nuncio efter ännu en eminent Uhrberg-styrning, spets och (nästan) slut.

Ska vi inrikta oss på att nästa V75-trippel signerad Thomas Uhrberg kommer 2026? Spara lappen i lommeboka!

Men dagens höjdare var trots allt NUNCIO. Hans uppvisning i första värmningen med dressyrkonster i den högre skolan är, bara den, värd vad TV-licensen kostar. Att Stefan Melander låter honom lattja på det viset är välgörande och oerhört uppskattat. Något liknande har naturligtvis aldrig setts på en travbana. När det sedan blir allvar av, gör han gör precis det han behöver göra och den halva längd han var före Tycoon Conway Hall i mål kunde sannolikt ha varit betydligt större, om så hade önskats. Att det snackas Prix d´Amerique runt honom är inte konstigt alls. I januari 2017 är han 6 år, en ganska lämplig ålder att ta sig an Bold Eagle och de andra stenhårda kamraterna på Vincennes.

17 juli 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!