Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

TRAFIKRISK, Vägverket!

DU, VÄGVERKET!
Öppet brev från Kroken, mångårig trafikant

Läser i tidningen att Du, min vän, under punkt Eventuellt nån gång, om något år, ska kosta på E18 så att vi på ett anständigt och trafiksäkert sätt ska kunna färdas ända från Valnäs till Töcksfors. Ojojoj, va bra!

MEN med viss risk att verka tjatig vädjar jag till till Dig, Vägverket, att dessförinnan med största skyndsamhet göra något åt infarten till Årjängstravets Drive-In-parkering. BREDDA vägbanan en meter, MARKERA med vita linjer. Låt banans pålitlige vaktmästare sätta ut rejäla SKYLTAR, när det är tävlingar, och ta bort desamma, när sista loppet körts. För trafikanter från öster syns avfarten knappt, en liten diskret skylt i vänster dike bara, precis när det är dags att svänga. Travbesökare som kommer från Norgehållet tvingas köa mitt i körbanan före en farlig vänstersväng. Ingen (eller minimal) plats att köra om för de som ämnar fortsätta färden österut.

Det har hänt incidenter i denna trafikfälla många gånger. Ansvaret är ditt, VV.
FÅ FINGRARNA UR och agera, innan det sker något riktigt allvarligt!  

Skulle Du själv, min vän, vilja gå ut till höger och köra om här? INFARTEN till Drive-In har Du alldeles t v framför lastbilen. OBS! Travdagar är det ofta köer såväl från öst som väst. 

21 juni 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!