Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Smäller högst - PATRIK eller NUNCIO?

           

Västra delen av Värmland får finfrämmat runt instundande helg, två av de allra största kommer: NUNCIO och PATRIK SJÖBERG.

Nuncio, landets just nu bäste travare, sätter guldkant på Årjängs Stora Sprinterlopp på lördag. Det enda som gör att han och Örjan Kihlström inte kan åka direkt till vinnarcirkeln för att hämta lagerkrans och konstverk av träsnidare Leif Andersson är möjligen startspåret 8, längst ut på vingen, men jag tror nog att även det problemet kommer att lösas. Svåraste konkurrenten är On Track Piraten från betydligt gynnsammare spår 3. Men mycket talar för att Nuncio kommer att bli nästa namn i en rad Årjängsvinnare, där de absolut bästa genom tiderna står på parad: Frances Bulwark Mack Lobell, Copiad, Callit, Peace Corps, Sebastian K  och andra. Tarzan Melander gick tidigt ut med att han tänkte sig Årjäng som ett led i Nuncios matchning och det är fullt tänkbart att det skrämt bort en och annan konkurrent det här året.

Första gången Stefan Tarzan Melander, 20, hade uppiften att ta emot hederspris I Årjäng var 1988. Han gjorde det som ombud för flickvännen Cattis Lundström, som nyss tagit sin första seger som tränare. Hästen, förträffligt körd av Göran E. Johansson, hette Victorious S.

Men Stefan hade besökt oss tidigare nämligen som hjälpreda åt stjärnfotografen, Hall Of Fame-invalde Einar Andersson. På lördag ser det ut som om han återigen får ärende till vår vinnarcirkel, när Nuncio gjort sitt i Årjängs Stora.

Bilden här ovan har vi helt fräckt knyckt ur den jubileumsbok som kommer till Årjängs-Maaten i september. Apropå Maaten så är det Lennart på Maaten som överlämnar och Svante Karlsson som övervakar.

Patrik Sjöberg, den nyfrälste, lärde sig köra trav genom en grundkurs i TV, där Jennifer Tillman och Erik Adielsson, skötte pedagogiken. Nu har han tagit körlicens och efterlyser styrningar under Arvikas breddlopp på tisdag. Hoppas innerligt att han får ett par, tre uppsittningar.
Patrik är en av mina idoler och jag ser honom som en själsfrände. För nog är det märkligt att hans 2.40 i höjdhopp är exakt dubbelt mitt personliga rekord i grenen, 1.20. Även om kompisarna påstod att ribban, en vidja av sälg, mer än lovligt sviktade på mitten när jag gled över rekordhöjden, så kvarstår noteringen i min notesbok från 1945.

En som verkligen saknas under Stordagen är BJÖRN GOOP. Han är avstängd, ovanligt nog för tre drivningsförseelser på kort tid (Linus Wibb, Tunika och M.T.Le Bron. Linus och Tunika vann sina lopp, medan Le Bron blev tvåa). Vårt storlopp är ett av de mycket få större löp som Björn aldrig vunnit. Tre gånger har han varit tvåa, med Smashing Victory 2004 (Steinlager vann), Thai Tanic 2006 (Digger Crown) och Quarcio du Chene 2012 (Orecchietti). 

Att han, inte 40 fyllda,såsom den i särklass yngste genom tiderna får ta plats i Hall Of Fame, får vara en  liten tröst i bedrövelsen för oss som alltid uppskattar att se honom på tävlingsbanan.
 

11 juli 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!