Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skål för den goda sillen!

 

När man under en festlig måltid känner för att förhöja stämningen, har man i alla tider haft möjligheten att lyfta sin pokal och utbringa en skål för någon eller någonting. Ofta har det varit för Värdinnan, Kommunstyrelsen, Våren, Folkpartiet Liberalerna, Hans Majestät Konungen eller Det Nya Året. Under den nyligen avätna nyårssupén upplevde jag en hittills okänd variant.

Innan någon annan gäst hunnit inleda skålandet, greppade LOA, 5, sitt julmustfyllda glas och proponerade med ljudlig stämma:

SKÅL FÖR DEN GODA SILLEN!

Det var på flera sätt premiär för mig. Jag hade aldrig tidigare upplevt att en 5-åring överhuvudtaget tagit för sig av löksill och (dyr!) sandelkryddad ansjovis och ännu mindre visat sig uppskatta inläggningarna till den grad att han ville hedra dem med en skål. Eftersom det i stort sett bara var han och jag som lassat för oss av just dessa läckerheter, så blev jag smått rörd.

En tacksamhetens tanke går till förskolan nånstans i Närke, för det måste väl ha varit där Loa lärt sig hur man uppför sig på kalas. I varje fall är det inte av sin morfar han lärt sig bordskick.

Jag tror, jag tror (…inte på sommaren, men) på ungdomen!  

Dessutom vill jag tillönska alla tänkbara EN GOD FORTSÄTTNING!    

Detta gäller speciellt Karlanda Travklubb som just i detta nu kallar till start i årets första istravslopp.

Loa L Flink,5, nobbar nubbevisor, men utbringar gärna en skål för en välsmakande sillinläggning

6 januari 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!