Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

SEXTUSEN BARA EN ETAPP

BJÖRN GOOP, Årjängstravets 14-faldige champion, har passerat ytterligare en milstolpe, den som det står 6000 på. Det gör att man med välbehag rotar fram Årjängstravet gamla program, läser och minns att den vackra måndagskvällen 3 juni 2013 också var historisk. Då kom nämligen seger nr 5000 och det skedde med egentränade Caterina Murino. Enligt sällskapets i stort sett felfrie statistic controller var det då den trehundratjugonionde (329) gången han segerparaderade i Årjäng.

Sin första seger här tog han faktiskt vid 18 ½ års ålder som amatör 9 april 1995, då han satt upp bakom skillingmarkshästen Pepita Star. Het som en spis var hon och alltså långt ifrån lättkörd, men Björn fixade det. Peter Karlsson lät senare betäcka Pepita med Count´s Pride och fick fram den bildsköne Mr Outstanding, som tjänade halvannan miljon, nästan alltid tyglad av Björn.

6000 gånger GRATTIS, Björn!


När Björn hyllades av far Olle och massor av annat folk på vinnartribunen efter seger 5000, togs detta foto och programbladets bildredaktör textsatte: ”Björn Goop blickar uppåt, mot sin seger nr 6000”. Är det inte rent kusligt träffsäkert? Nu är han där! 

Vi vet inte om det syns i höger nederkant på bilden, men bakom Björns rygg håller någon på att öppna en flaska äppelskumcider. Kan det inte helt enkelt vara så att unge Goop vänder ryggen till för att inte få korken i ögat ?

Men det förtar inte värdet av den träffsäkra profetsian. Vår vilt chansande travmedarbetare, som på fritiden också är lite synsk, tar ställning, som det heter, och drämmer till med en nyare bildtext: - BJÖRN GOOP BLICKAR UPP MOT SEGER NR 7000..
 

21 december 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!