Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

SEXKRIS I HOLMEDAL

Lydias gödkalv levde farligt

Säga vad man säga vill om Holmedals Travklubbs tumme med vädergudarna, men nåt perfekt vinterväder var det inte i lördags heller. Förra lördagen nödgades man ju ställa in. Men även om banan nu var blöt ovanpå så var i alla fall underlaget fast och det tillät fullt godtagbara tider. Däremot hejdade strilregnet och de allmänt vresiga yttre förhållandena en möjligen förväntad publikinvasion. Vi räknade till 198 besökare. Då ingår i den siffran även Doris (engelsk beagle) från Karlstad.

På tal om ställa in, så har en sådan åtgärd faktiskt behövt tillgripas en enda gång i travklubbens 62-åriga historia. Jag vill minnas att det var i mitten av 60-talet som isen på Kroksjön på lördag morgon svankade alltför oroväckande när ordföranden prövade att ta sig ut med traktorn. Vi avlyser! enades man om. Det var bara ett megaproblem; inför kvällens travsexa hade alla inköp till mat och besk gjorts och därtill hade bokats det bästa som fanns att få i orkesterväg: Lill-Ingmars. Styrelsen samlades till krismöte. Genomföra sexan med risk för tom lokal och ekonomisk snyting eller ställa in, vilket också innebar förluster?

Det stod och vägde, ända tills Lydia på Hansere hov upp sin röst: ”Räcker inte pengane sô får jä släppe te en gö´kalv!” Det blev en sexa, en minnesvärd sådan, med gott om folk (inga melodifestivaler på den tiden) och hög stämning. Och vad jag tror, så fick gödkalven ytterligare nån månad av gott liv.

Till eftervärlden bevarar vi Holmedalstravets segrare 6 februari 2016:

1. Ponnylopp. Mendez/ Linnea Karlsson 2.42,4
2. Moe Jokern/ Lovisa Ottosson 2.00,1 (idealtid 2,00)
3. Kung Rossi/ Östen Johannesson 1.27,0
4. Fina Nelly/ Emil Sillén 1.35,5
4b. Trigger Ess/ Håkan Olsson 1.32,7
5. Swiss Point/ Thomas Martinsson 1.19,3
6. Norrstjärnan/ Gunnar Kylén 1.40,7
7. Cypress Star/ Ulrika Axelson 1.23,6

Vinnarcirkeln ser ut som en vik av Kroksjön när Mendez och Linnea Karlsson passerar på väg mot segern i ponnyloppet. Allgunnens Didi och Saga Larsson tar silverplatsen.

Lars-Erik H Karlssons Tangen Scott-are Norrstjärnan sprang för Gunnar Kylén en 40-tid och gjorde ett gott intryck. Per Ludvig Nilsson lotsar in Plura Ill till andraplatsen.

De flesta travklubbar kan ha lite svårt att hitta kompetent funktionärsfolk. Så icke Holmedal. Den främre av dessa starters kallas för Hagberg. Han hade bara goda ord att säga om Annika Gustafssons sockerkaka, en produkt som hon f ö funderar på att vidareutveckla inför 2017 (toppa med ett lager grädde).

Trots att Mats Orren Persson detta veckoslut åkte skidor i Vemdalen, var det fullgott besatt på måldomarposten. Grannklubben Karlanda ställde upp med den rutinerade Rutger Strömberg. Det känns tryggt att i bygden ha inte mindre än två toppkrafter. Sämre beställt är det på speakerposten, där nuvarande innehavare likt isen på Kroksjön 1966 svankar betydligt.

7 februari 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!