Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

NORRLÄNDSKT ÄVENTYR

NORRLÄNDSKT ÄVENTYR GAV FJÄRDEPLATS

Vi skickade Jenny Mahony och Mårten Marje den långa vägen upp till Umeå och Dam-SM. Till stöd medföljde nio flickor ur vår Damklubb. Från vår rapportör har vi fått en rykande färsk redogörelse för äventyret.

Med sitt usla utgångsläge, spår 11, fick Mårten av nödvändighet ett svårt lopp och Jenny fick inte fritt fram förrän 700 kvar. Sen gick det undan och värmlänningarna spurtade klart starkast av alla. I sista sväng utsattes de emellertid för en rejäl störning och Jenny var tvungen att ta upp kraftigt. Utan det missödet hade SM-tecknet gått till Årjäng, därom var både Jenny och våra damklubbister eniga. Mårten Marje var på 1.13,9a/2140 ytterst knappt slagen om tredjeplatsen, men fram till segraren Raging Mack/ Jenny Björk, Romme, var det ett par längder. Vinnaren var ganska otippad och delade ut 45 ggr insatsen. Mårten Marje hade gett 17.83 så han var heller inte mycket betrodd. Försmädligt att han missade totoplatsen, tyckte Årjängstjejerna, vilka överlag hade inhandlat bongar med V/P på Mangskogshästen, som fick 13.500 kr för sin fjärdeplats.

"Men med framspår hade han varit en bergvinnare", hör vi nio röster samfällt ropa.

Trots allt pekade mungiporna  uppåt på våra utsända, nöjda med såväl resan som Jenny och Mårten. Idag, lördag middag, håller de för fullt på att göra sig vackra inför stundande bankett. Hemresa i morgon.  Det lär bli flera Dam-SM-resor framöver, var så säker!

Fotnot. Stor, stor favorit var Jennifer Tillman -19 för tian- , men hennes Exceed´em ville inget denna dag utan slutade oplacerad.

 

Jenny har startat 81 gånger detta år i sulkylopp och monté och vunnit 8 lopp, det senaste här i Årjäng med Askö Dollar under breddtravet 1 augusti. På vinnartribunen håller hon glatt upp hederspriset Grisfösare, bikarbonat och en gul Amazon, den ytterst läsvärda boken med motiv från travsporten som har förre Åmålsbasen Per Hagström till upphovsman. Per är inte bara författare, han är också en driven fotograf. Det är nämligen han som knäppt denna fullträff.

6 augusti 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!