Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

NONCHALANS

NONCHALERA INTE VIRTUELLT TRAV!

Herr Redaktör!

Vi är några stycken som är fascinerade av spel på virtuella hästar. Bara möjligheten att när som helst på dygnet (03.15 t ex) kunna stiga upp (eller ligga kvar) och göra en stor eller liten insats på sina fyrbenta vänner, det är vad vi kallar livskvalitet. Den här spelformen är upprörande styvmoderligt behandlad av massmedia.

Vad hör och ser man i media om denna spelform? Platt intet! Vi vill se rejäla genomgångar med statistik, formkurvor, utrustningsdetaljer och kommentarer av sakkunnigt folk. Gärna med någon ärtig, påläst programledare typ Almenäs att vila ögonen på under de 6 minuterna mellan löpen. Rappa intervjuer med lyckliga vinnare torde också stimulera spellusten. Betänk att det ekonomiska överskott vi spelare skapar nästan oavkortat kommer sporten till godo. Det borde ni tänka på!

SJUAN I FORM
Att det liksom bland havrebaserade travare kan talas om formkurvor (jfr stallform), det har jag ett klart bevis på. Under en period (60 minuter) förra månaden nagelfor jag 10 löpningar. I inte mindre än 3 (tre) av dessa stod nr 7 som segrare, en gång t o m till mycket glatt odds. I 30 % av loppen var alltså sjuan den bäste! Inte fanken kan nån slumpgenerator lotta fram ett sånt resultat. Men vi spelare får inget veta! Om vi inte, som jag i det här fallet, gör en egen vetenskaplig miniundersökning. Nej, öppna spalter och TV-rutor för att granska en spelform som med lite hjälp på (hm) traven har potential att bli lika omåttligt populär hos oss som i utlandet! Tänk om, tänk nytt, tänk rätt!
En sak till: Dribbla inte med TV-sändningarna så att de flamsar hit och dit, från TV4 till TV12 till TV4 Sport till Barnkanalen. Välj en kanal och var trogen den!
          Spelvän

Red Kroken kommenterar:
Jag har den största respekt för Spelväns åsikter, även om kl 03.15 aldrig direkt har frestat till överdåd på spelområdet. Att ATG genom det virtuella får ett välkommet kassatillskott, det hälsar jag förstås med upprättstående tumme. Dock reserverar jag mig för Spelväns ovetenskapligt snabba slutsatser efter en alltför begränsad undersökning. En timme borde nog i alla fall ha varit fem, sex eller kanske rentav ett helt dygn.
P.S. Lustigt nog hade jag en granne under uppväxten i Bôtten, en Emil Svensson, som kringresande på marknader arrangerade ett spel, Över eller Under Sju, och därför kallades SJUAN. Herr Svensson skulle nog ha gillat även en sväng in på den virtuella vädjobanan. Att han stöttat ekipage nt 7, det tar jag för givet.

Going Kronos är definitivt ingen virtuell springare. Men han hade nr 7 på nummerbrickan när han 2007 gästade oss i Årjängs Stora Sprinterlopp. Efter ett heroiskt lopp fick han, 4 år gammal, i kamp mot äldre hästar nöja sig med andraplatsen bakom Citation/Erik Adielsson. I besvikelsen kastade Lutfi Kolgjini sitt körspö efter målgången.

 

8 januari 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!