Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

MINNE FÖR LIVET

Vår redaktion var väl representerad på Valla på Mors Dag. Hemsända rapporter går överlag i ljusaste dur. En klang- och jubeldag blev det, väderleken var den bästa tänkbara bortsett från att det blåste en aning för mycket i TV-mikrofonerna under Per Skoglund Show på innerplan. Det var svårt att uppfatta alla nyanser när han, denne salvelsefulle förkunnare i Målle Lindbergs anda, piskade upp stämningen och lät alla förstå att det de upplevde i sina skinnsoffor var Minnen för Livet. Snyggt jobbat!

(Här fick jag göra en kort paus. Inte för reklam som dom gör i teve, utan för att ta bort ett getingbo (!) en meter ovanför/bakom redaktionsbordet. Aldrig varit med om nåt liknande! Eftersom jag var rädd att bli stungen överlät jag själva nedskrapandet till personalen).

RÄTT UTE IGEN!
Vad jag kan minnas, har känslan i fingertopparna alltid väglett mig åt rätt håll inför försommarens stora travhändelse  på Solvalla. Så även i år, då min övertygelse var klar: det skulle stå mellan Svanstedts Resolve och Goops Timoko. Den fasta tron förmedlade jag till alla som ville höra på. Även jag har drag av Målle. (Arne Imsen, Maranatagrundraen, växte f ö upp i Bôtten, två hus norr om där vi bodde. Mitt emot Alf Albinsson, en av de våra på Valla). Efter att Bold Eagle bränt sitt krut i försöket, kantrade det helt och fullt över till Goop. Farbror Timoko har ju i alla tider varit bättre i heat II, det vet alla. Att under sådana premisser behöva dela ut 30,89 i vinnarodds, det gör ju att epitetet Världens Bästa Publik borde framkalla en skammens rodnad på E-läktaren. Däremot skäms jag inte för att sätta etiketten Världens Bästa Kusk på grabben från Lökene. Ingen annan, märk väl INGEN ANNAN, hade vunnit söndagens Elitlopp med Richard Westerings 10-åring!  Redan genrepet i Årjäng förra måndagen, då Björn satte dit He´s A Diffacolt, skvallrade om en körsven i högform.


Nuhjälps vi åt med att ge Björn Olov Goop, 40, ytterst välförtjänt uppmärksamhet och hyllning nästa gång han kommer till Nordmarken. V64-aftonen måndag 5 juni skulle vara ett alldeles utmärkt lämpligt tillfälle. Har han fått jubileumsboken?

IFRÅN SLOMTJÄRN HÖRS ETT ROP…HYLLA HJÄRTELIGEN GOOP!!!

Vem knäpper knivskarpa bilder av den här digniteten medan alla andra fotografer famlar efter avtryckarknappen? Jo, Kurt Einevåg förstås! Ett par välkända Årjängsbor tycker vi oss skönja i folkhavet bakom Propulsion och Johan Untersteiner. Kurt har fångat Björn millisekunden innan han slungar sitt körspö.

PS. I uppståndelsen efter Elitloppet höll jag på att alldeles glömma bort våra två hemmabyggen, Miss Åslanda och La Diva Rossi. Thomas I Jansons miss såg faktiskt ut att ha en del sparat vid fjärdeplatsen i Diamantstoets final under lördagen, och Linda Pulkkinens La Diva Rossi, som blev sexa i samma stenhårda konkurrens, såg heller inte ut att vara helt tömd. Tränarna Tom Horpestad och Per Ludvig Nilsen ska ha var sin applåd för hedervärda jobb.

PPS. Om någon till äventyrs tvivlar på redaktörens siarförmåga när det gäller storlopp, vill vi bara hänvisa till Trump-konventionen om de ganska mänskliga rättigheterna/ alternativa Fakta.

PPPS. Elitloppsvinnaren brukar esomoftast lägga beslag även på Årjängs Stora Sprinterlopp f v b Åbergs. Vi befarar att det inte blir så 2017. Men Propulsion kanske?

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

29 maj 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!