Start

MELLERUDS SISTA MYLLER

...för denna gång

Torbjörn Jansson tog en dubbelseger inom V75 och fick därmed nöjet att träffa förtjusande kranskullan Linda Pulkkinen dubbelt
                                                 (Rubriksättare: Bertil K, utsänd)


Linda är faktiskt en rutinerad kranskulla i sin Blomskogsdräkt

TORBJÖRN började åka med pappa Torsten, proffstränare, till ÅS i mitten av 60-talet. (Pappan körde sin egen Vilde Ville till tredjeplatser i heatloppen 1970, -71 och -72). Själv har han, liksom Torsten, aldrig lyckats vinna loppet trots ett stort antal försök.

- Just därför är det som jag bäst minns de gånger jag suttit fast med rubbet kvar. Speciellt gäller detta 2012, när jag körde Tamla Celeber som var i fin författning men aldrig fick chansen med allt kvar i ryggen på segraren Orecchietti och med Quarcio du Chène utvändigt. Snopet!

Redan som 5-åring fick LINDA följa med morfar Ossian Andersson, Källtegen, Blomskog, till Årjängstravet. Det särklassigt bästa minnet av storloppsdagar har hon från år 2000, när ”morfars Stjärngallant vann ett sprinterlopp inom V75 på nytt svenskt rekord 1.13,1a”. I sulkyn satt, förstås, Torbjörn Jansson!

- Om jag ska plocka fram ett speciellt minne från Årjängs Stora så får det bli 2014, när Magic Tonight segrade. Inte långt bakom i minnesarkivet hittar jag Sebastian K. från året före, då han för Åke Svanstedt vann på banrekord.

Inför Stordagen generalrepeterade Linda, men då i en annan roll, nämligen som mamma. Om vi inte minns fel, är det ättling nr 3 som får premiärnjuta av travatmosfären. Den här behagliga julikvällen råder som synes inget myller på publikområdet. Men vår fotograf Björn var där.

26 juli 2017

Skriv kommentar

Bäste Kroken

Din blogg är bara bäst. Hur Du med ett mediokert underlag fixat läsvärda inslag från Storloppsdagen trots att Du inte ens var där talar för sig själv.

Men, men.... allt är inte guld som glimmar.....I senaste bloggen med Torbjörn o Linda visar Du mycket överrazkande ånyo Ditt totala okunnande inom ämnet "Kjolstyg på förtjusande damer". För en tid sedan var Du och Kjempen m fl ute och cyklade vad gällde dräkten Paula bar på Midsommartravet och nu ännu ett tramp i klaveret. Ni värmlänningar håller ju på sitt men den dräkt som Linda som vanligt bar var inte från Blomskog (har dom någon????) utan SVERIGEDRÄKTEN.Du vet den som Vickan brukar bära!

Glöm aldrig det!!!!

Postat av Folklivsforskarn på Dal den 26 juli 2017
Dela med andra!