Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

MEGAGRATTIS

TOM HORPESTAD har på kort tid passerat de två milstolpar som skiljer GOSSAR från MÄN. För en månad sedan klev han in i vuxenåldern, när han fyllde 50. Nu passerade han på Momarken 1000-strecket som travkusk med Trytobe som partner.

Många av oss har väl redan klivit, eller kommer så småningom att kliva, över 50-strecket vad levnadsålder beträffar, men sannolikt väldigt få av oss hinner blåsa förbi 1000-markeringen när det gäller segrar i travlopp. Jag har för mig att det totalt sett inte ens är 100 i Sverige aktiva körsvenner som genom alla tider klarat den drömgränsen.

Så Tom är i mycket gott sällskap! Ett MEGAGRATTIS!

För oss andra är det inte så lite surt att inte också vi staketkuskar blir ihågkomna med uppmärksamhet när vi passerar en stolpe. Själv har jag massor av kamrater som utan att sväva på målet bedömer sig kapabla att köra travlopp betydligt bättre än de mera namnkunniga Örjan, Björn, Erik, Tom, Torbjörn, Ulf och allt vad de heter. För att inte snacka om alla potentiella talanger vi ser och hör i direktsända TV-program. Det är bara det att vi aldrig erbjuds uppsittningar. Det blir spännande att se om inte det kommande pokalåret kan råda bot på bristerna härutinnan. Här finns ju en begåvningsreserv av enorma mått.


Av de 10 gånger Tom passerat 100-stolparna på väg mot 1000-klubben har bara ett tillfälle inträffat här på hemmabanan. Det var för 15 år och en vecka sedan när han tog sin 400:de seger med den bländande vackre Someday Soon. 24 mars 2002, alltså, när bland andra den norske derbyvinnaren Handboy fick juling. Bibbi från Damklubben uppvaktar med blomster.
 

31 mars 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!