Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

KROKEN I FARTA

TERJE I TÄTEN FÖR 36

Travdag 2 förgylldes av ett besök från broderlandet i väst. En blå buss, nästan av veterantyp, med travintresserade från Höland, fyra mil norr om Mysen, stävade in. Ut steg 36 herrar i yngre medelåldern, eller nåja, en och annan något år äldre. De har alla mer eller mindre anknytning till Höland Idrettslag och har för vana att en gång per år besöka Årjängstravet, spisa en god lunch och njuta av fina tävlingar. Vi uppskattar sådana traditioner!

Erfarenhet av travsport har flera av resenärerna, men mest Terje Borstad, mannen vi minns som hingsthållare, uppfödare och tränare av hästar som Nic, Jerker, Nixen och Tyfon för att bara nämna några. Nu har han lämnat driften av gården till sin son, men helt sluta med trav, det klarar han inte.Han har behållit det lovande stoet Opera, som så sent som föregående vecka vann Mörtvedt Jerkelds Hoppelöp på Momarken (Kai Johansen kuskade).

På bilden ser vi Terje i centrum i ljusblå skjorta. Vi hoppas få se honom och resten av gänget många gånger än i Årjäng. Sannolikt gick resan ekonomiskt ihop för de flesta, för vi hörde att de nämnde namnet Ole Christian Kjenner flera gånger, Ole Christian som vann två löp under lunchtravet, det ena med en skräll (Yankee Frecell 34 ggr) och det andra med favoriten Lyseng Balder 1.80.

Även i vår CHAMPIONLIGA är det norskt i tät. Jan Roar Mjölneröd är ensam om tre segrar och är dessutom i topp i tränarligan. Nu vann han återigen med 3-årige Bol Odin, som verkligen ser fin ut för dagen. Tom Horpestad, Carl Johan Jepson och Ole Christian Kjenner är trion som skuggar med 2 segrar var.

Jan Roar Mjölneröd leder Årjängs championliga. Bakom Bol Odin kan han varvet kvar ta det ganska lugnt för även om Neo Mollyn, 4, är en duktig häst så räcker han inte mot sin ett år yngre konkurrent. Jan Roar har f ö ett par hyggliga chanser även nu på söndag.


 

20 april 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!