Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Kom an, ComeOn

När jag nån sällsynt gång saknar energi, är låg som det heter numera, så tar jag fram min mobiltelefon, ett fossil med bara de allra livsnödvändigaste funktionerna. Sen pillar, dvs scrollar, jag mig fram till Inkorgen. Där hittar jag mitt adrenalinpåslag.

ComeOn frestar mig med sju ggr insatsen om jag bara sätter in en hundring och börjar spela hos dom. Maken till välgörenhet och generositet får man verkligen leta efter! Adrenalinet sprutar. Det är nästan för bra för att vara sant. Och det kanske är just vad det är.

Nästa adrenalinkick går åt precis rakt motsatt håll. Försöker di jävlane lura mig? Knarkhandlare brukar ju göra så här, har jag läst. Första silen gratis, sen är du fast. Vill den slepkäftade ComeOnen dra in mig i ett spelmissbruk? Nu ryker väl snart bil, hus, fritidsbåt, hustru och gräsklippare.

Så min hundralapp får bli kvar under madrassen. Men sen ilsknar jag till igen, kick III. Hur har ComeOn hittat in i min mobil? Jag har ALDRIG anmält något intresse för spel hos dom. Alltsedan tidig ungdoms excesser vid 5-öresautomaterna på Årjängs Marknad, där man med en väl avvägd knytnäve kunde få pengarna att rassla in, har jag avhållit mig från automatspel. På marknaden övervakades dessutom apparaterna av en sträng vakt, som portade alla som misskötte sig. Men vem övervakar spelet på nätet? Med stor sannolikhet går i alla fall inte allt tillbaka till spelarna.

Men frågan återstår: Hur har jag och ComeOn blivit bekanta? Det är faktiskt så att inte ens jag själv kan mitt mobilnummer. Måste ha det uppskrivet på baksidan av telefonen. Har ComeOn kikat över axeln?

Man fasar. Tänk om alla de andra hundraelva spelbolagen som vräker ut förmånserbjudanden i TV också hittar mitt telefonnummer! Räcker utrymmet till för ett samtal till morsan?


En typsituation där ComeOn eller dess likar kan komma över känslig information. En säkerhetsansvarig varnar, medan offret halvsovande och intet ont anande delar bänk med spion (alltid i solglasögon). En snabb blick över axeln räcker. Skadan är skedd!

18 mars 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!