Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Karlanda äldst men först ut

                             

                                                              

KARLANDATRAV med SVENSKT REKORD!

En strålande vinterdag var inramningen när landets näst äldsta travklubb inledde säsongen 2017. Ett svårslaget svenskt rekord slogs på funktionärssidan, enär man lyckats övertala en äldre herre att sätta sig vid speakermikrofonen. Hans dokumenterade 86 år betydde att det gamla veteranrekordet galopperade all världens väg. Det lydde på 85.

Trots vissa brister skötte sig den grånade gentlemannen tämligen acceptabelt. Han envisades med att på 1940-talsvis kalla körsvensförändring för ”körarändring” och ”ha kört/ridit för tidigt över startlinjen” fick han till ”tjuvstart”, men det är skönhetsfläckar som med utvecklingssamtal och nån veckas fortbildning borde gå att slipa bort. Värre är det sega tempot. Nu hann publiken med att notera såväl tider som placeringar i sina programblad. Det skulle Ordinarie Ola aldrig ha tolererat!

Defileringmarscher och andra musikaliska inslag fick de 199 (årets hittills högsta siffra!) tillstädeskomna inte glädja sig åt. Anläggningen hade pajat, sannolikt beroende på besvansade kamrater som lämnat sin spillning både här och där. De tusentals exemplar av större husfluga som brukar möta premiärfunktionärerna i tornet varje år, var emellertid färre, kanske bara något hundratal. Utrotningshotad art?

Tävlingarna avvecklades i god ordning under ledning av måldomare Rutger Strömberg och huvudstarter Gert Eriksson. Dagens hårdaste slutstrid fick vi i kallblodens snabblopp, där Lökki Ess fick ge precis allt för att kontra ut Bilbo B.S.

I tur och ordning fick följande ekipage segerdefilera:
1. Prins Emil/ Signe Lindberg
2. Jokke Ålj/ Per Ludvig Nilsen 1.59,8 (idealtid 2.00)
3. Livi Invest/ Josefine Bood 1.23,1 (monté)
4. Väskinge Anna/ Kristian Lindberg 1.38,6
5. Redneck Girl/ Thomas Martinsson 1.21,7
6. Tåga Viktor/ Mats Andersson 1.34,9
7. Flying Garbo/ Kristian Lindberg 1.22,2
8. Lökki Ess/ Håkan Olsson 1.36,5
9. Karl Oscar Palema/ Peter Strömberg 1.18,4

Kristian Lindberg var som bekant den som tog hem Arvikas championliga i fjol. När säsongen för Årjängs del fortsätter lördagen den 28 dennes med Holmedals travklubb som arrangör, ligger han i spets även i årets vinterliga. Kommande lördag, 14 januari, avhåller Vadjungens TK sina tävlingar och söndagen den 22 är det Edas tur. Arvikatravet är skådeplats de båda gångerna.

 

2017 års första seger, den tar Signe Lindberg med Prins Emil även om Kylemos Wide och Felicia Persson spjärnar emot i det längsta.

Här tar Kristian Lindberg ledningen i championligan 2017 med debuterande Flying Garbo, en dotter till Scarlet Knight som såg riktigt bra ut. Run The World/ Peter Strömberg tar andraplatsen före Laza Magic/Rebecca Arnerlöf.

Tätt, tätt var det vid staketet. 199 besökare räknades in. Fast än är det ju förstås långt till Solvallas onsdagssiffror, när V86 avgörs. Minst det dubbla krävs för att konkurrera. Björn Martinsson fångade några av de 199 på bild.

 

 

 

 

                                 

9 januari 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!