Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

INTE OKEJ HELT OACCEPTABELT

Jag har under tisdagen genomfört en okulär inspektion av banunderlaget vid Årjängstravet. Med stöd av vetenskap och beprövad erfarenhet kan jag inte annat än instämma i tävlingsledningens (Mats Perssons) beslut att avlysa kommande lördags Holmedalstrav.

Men hur ska jag formulera mig? Jag var på vippen att skriva: ”Det vore inte okej att tävla på lördag”? Men Stefan Löfven har ju fått på huden för att han uttryckt sig så! Inte statsmannalikt. Som bekant heter det ”det vore oacceptabelt att tävla”. Det låter bättre! Man kan ju inte uttrycka sig så som folk talar! Nej, Stefan har fått rejäla snytingar för sitt ordval. På NWT:s ledarsida, där det verkligen värnas om språklig hyfs, där fick statsministern en ordentlig uppercut.

Vi småfolk får rätta in oss i ledet. Rätt ska vara rätt. Det var det på Bildts tid. Vill en toppolitiker ta till största släggan och tala om att nånting är rent för jävligt så drar hen till med ” det är helt oacceptabelt”. Då darrar omgivningen.

Med detta vill jag bara ha sagt att tjällossningen är på gång och att det bara är att hoppas att det värsta hinner torka upp till det nya datumet, lördag 6 februari. Ny anmälningstid: tisdag 2 februari kl 10.

Många frågar sig om vädret var lika oacceptabelt för 10 år sedan. Alls icke! Bilden från 11 mars 2006 var en helt annan. Den är knäppt i samband med Masonite Hanover-skandalen, som upprörde en hel travvärld. Vår tvåbente (faktiskt!) vän fick stå i ur och skur, is och snöglopp, helt utan tillsyn ända tills han dukade under i drivan. Ligger nu begravd på innerplan, men ingen vet var. Det är inte okej. Det är helt oacceptabelt!

Holmedalstravet kör sedan ett halvsekel tillbaka med förstärkt domarmanskap. Ungefär som att det V75-dagar dyker upp riksfunktionärer. Ända från Karlstad kommer Ingmar och hans maka Annika (med ryggen mot fotografen). År 2008 tjänstgjorde som synes även deras dotter. Med sig har makarna varje gång en läcker sockerkaka. Vi sporde Annika (från Tveten) om det ställde till mycket bekymmer med flytten av tävlingsdag. – Inte alls. Jag hade visserligen just knäckt åtta ägg, men det finns nya att få. Ingmar får spisa omelett en vecka.

26 januari 2016

Skriv kommentar

Jora, Walter, hen finns. Och kommer att fortsätta att finnas. Jag har i alla tider retat mig på meningar som t ex "när en besökare kommer till Töcksfors och blir svulten, kan hon eller han hitta nåt gott att äta på Joe´s Diner". Hon eller han, 11 bokstäver och 2 mellanslag blir "hen". För mej som är lat, är det inget att tveka om. Förresten är det med i SAOL. Tror jag. Ha det!

Postat av Bengt Kroken den 1 februari 2016

Hej Kroken!

Du är som vanligt helt outstanding. Det som stör mig är att du använder ordet "hen". Mig veterligen finns det två kön och det är "han" eller "hon". Ordet hen finns inte och borde bannlysat ur det svenska språket.

Postat av Walter den 27 januari 2016
Dela med andra!