Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-03-24 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-03-31 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-04-07 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-04-14 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-04-21 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

TÖCKSMARK BJUDER UPP


NORDSTRÖMMEN MENAR VÄL
Den här Skräpyte–Nordström, du har väl läst hans undergångsprofetia - han har nog blandat ihop begreppen en smula. Han har sannolikt fått för sig att Värmland är en travbana och befarar att dess publikplatser om några år kommer att gapa tomma. Jag är rädd att hans dystra förutsägelser fortare än den välmenande Nordströmmen tror kommer att slå in. ATG lockar ju i rask takt iväg folket till hemmets lugna vrå genom sina alltmer frestande spelutbud. Varför huttra och hosta, när vi kan kuttra och boosta?

FRIDH VAR FÖRE
En annan skrivbordsgigant, utredare Fridh, dödförklarade på 1990-talet Årjäng och rent av hela Värmland, men den tönten bet sig verkligen i tummen. Hans skrivbord nedklassades av våra kommunala styresmän till skräpyta och hans nedplitade funderingar arkiverades i papperskorgen. Där tycker vi att den ska få sällskap av Nordströmmens aktstycke, även om det är välment.

PUBLIKREKORD IGEN?
Men nu på lördag blir det sannolikt välbefolkat runt banan, för då bjuder Töcksmarks Travklubb upp till gammeldans. Den här välrenommerade föreningen, numera Hilmersson-styrd, har ambulerat en hel del och tävlat bl a på isar i Ärttjärnsvika, Delebråten och, som de här presenterade gamla fotona visar, på Brönsbevika. Thorleif har bidragit med korten.

Startlistorna hittar du på Årjängstravets hemsida, där Viktoria och Paula, återhämtade efter travgalan, med gemensamma krafter håller oss à jour. 10 löp blir det, varav 2 är ponnylopp. De kallblodiga 3-åringarna ska nu hitta idealtiden 1.55,0. Intressant debut gör Monfalcones 3-årige lillebror Monbaleno e Judge Joe.

Bilden från Brônspevika är knäppt för så länge sedan, att kanske inte alla känner igen personerna. Framför fältet står med händerna i byxfickorna Annersch på Berga, farfar till Thorleif Andersson och en drös andra. Den främsta hästen körs av Ola (Andersson) på Svenstomta, den andra av Sven (Andersson) på Berga (Anders son) och längst bak Johan (Olsson) i Hage. Ungdomarna där bakom hör till Bryngelsbyn och ingick i publiken, men mannen i grå kostym till höger känner vi igen. Det är ju Anders (Aronssson) på Smikull.

Vi kan för vårt liv inte komma ihåg vad 3-åringen som Sven på Berga körde hade för namn, men segern var helt överlägsen. Sven var ju något av en catchdriver som fick köra löp åt åtskilliga hästägare runt om i bygderna.


En väl intrimmad och väl påklädd funktionärsstab garanterar en väl genomförd travdag. Här har stabens försteman Kenneth Gustafsson glömt vantarna inne i starternas personalrum och skyndar tillbaka. Året var 2011 och vädret var minst sagt gråkallt.

FOTNOT

I den evighetslånga kampen om vackraste hästnamn genom alla tider har i Töcksmarksdivisionen just nu till semifinal gått Tåsteruds Bläsen, Gottarsby Docka, Guldstegg och Haga Linda. Inget är ännu avgjort. En som heter Axel mejlar ideligen in namnet på en Ärttjärnsuppfödning, Victory King.
 

7 februari 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!