Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

HOLMEDAL knäckte KARLANDA

 

Prix d´A är – pust – lagt till handlingarna och Bold Eagle kommer till Elitloppet. Duktig är han, men om han törs satsa på Gyllne Triangeln (Prix d´A, Elitloppet och Årjängs Stora Sprinterlopp), det återstår att se.

En mättad travdag avgjordes även i Årjäng i helgen. Tio välmatade – nåja – löpningar avverkades i en fart som väl matchade onsdagarnas hurtiga V86 - flås. Genom alla tider har Holmedals travklubb gjort sig känd för effektivitet och hög sportslig kvalitet. Uppsättningen funktionärer är outstanding i sitt slag.

Dagens snabbaste var Cypress Star, körd av amatören Laila Ulrika Axelson från Tobyn, Sillerud, tjejen som aldrig missköter en styrning och nu plockade ned V75-aktuella La Diva Rossi i en fräsande finish på 1.17,8. Faktiskt påminde den prestationen inte så litet om skidåkerskan Stina Nilsson som vid ganska exakt samma tidpunkt lika knappt sprintade ner världsmästarinnan Caspersen Falla i Falun.

Redneck Girl, Jokke Ålj och Tåga Viktor var en trio som vann sina löp vid Karlandatravet för tre veckor sedan och nu kom igen i samma goda slag. De bör bevakas extra noga när de kommer ut i reguljära lopp framöver.

Lördagsvinnarna:
1.  Mendez/ Elina Selander 2.30,3  (ponny A)
2.  Polgara Dar/ Frida Lövgren 2.21,7  (ponny B)
3.  Jokke Ålj/ Per Ludvig Nilsen 2.00,2  (idealtid 2.00,0)
4.  From Macarena/ Kristian Lindberg 1.23,3
5.  Lea R.B./ Per Ludvig Nilsen 1.46,1
6.  Redneck Girl/ Thomas Martinsson 1.21,4
7.  Tåga Viktor/ Mats Andersson 1.35,5
8.  Cypress Star/ Ulrika Axelson 1.17,8
9.  Höstbo Fredrik/ Eva Andersson 1.28,7
10. Ruby Frontline/ Jenny Ryman 1.18,4

Fotnot
Vår faktakontroll har brustit. Grovt. I en tidigare notis påstod vi att Pähr Eriksson, Klässbol, innehaft förtroendeposten som kyrkvärd, underförstått då i Stavnäs församling. Så är det förstås inte, det faller ju på sin egen orimlighet. Däremot har hans förfäder i flera led bakåt innehaft hedersuppdraget ifråga. Vi har gett vår fact controller en rejäl uppsträckning. Han försvarar sig ganska ilsket med att hans uppgifter är alternativa fakta.

Pähr har i skrift framfört vissa tvivel om att min ungdoms idol Gustav Raskenstam verkligen stammar från Klässbol. Men hans så verkningsfulla kontaktannons ville ju ha svaren adresserade dit! Om allt är bluff, kommer jag att ofördröjligen raka bort mitt mustaschförsök...

 


Rent fenomenal tempobedömning gör Ludde Nilsen, eller om det är fuxige Jokke Ålj, bakerst på bilden. Förra gången var paret 2 tiondelar från idealtiden med sina 59,8 och nu vann de igen med samma marginal 2.00,2!
OBS i bakgrunden att Holmedal hade satt in extrabuss för att om möjligt överträffa Karlandas publiksiffra från premiäromgången. Det lyckades, om än med nöd och näppe, 201 – 199.

Höstbo Fredrik, 15, vår svenske mästare, är en trogen gäst vid de flesta istrav, men eftersom han nästa nyår faller för åldersstrecket, lär detta ha varit det sista Holmedalstravet han fick vinna. Någon meter efter fototillfället flyger Eva Anderssons högernäve upp mot skyn för både hon och Fredrik tycker om att vara först i mål. Grattis!

 


Mats Persson var handicaper för montéloppet och han inhöstade av dagens måldomare ampla lovord för sitt arbete. Hästen med minst pengar på sig, Ruby Frontline, hade han placerat längst bak, 20 m efter övriga. När det kom till kritan var det aldrig tal om annat än att det 7-åriga stoet och Jenny Ryman stod i en klass för sig. Starkt jobbat, Mats och Jenny!

30 januari 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!