Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

HÄR SKA KORAS!

                          

Dags att leta fram Stetsonhatt, sidenkravatt, blanka skor och gabardinkostym för nu är det dags för att under högtidliga former kröna årets champions. Min bäste vän i vårt västra broderland, yr.no, lovar att vi slipper få regn i våra gråa testar när vi lyfter hatten för de tre på pallen. Ja, det är förresten inte säkert att vi får se vinnarna i amatör- som lärlingsligorna ta emot sina priser, för de har inga styrningar under torsdagens lunchtrav.

SOFIA ADOLFSSON heter årets amatör. Henne känner vi som en av landets bästa montéryttare. Hon hör hemma i Örebro, liksom han som överlägset tar hem lärlingsligan, MICAEL LINDBLOM

Något hårdare är det bland proffsen. KRISTIAN LINDBERG har absolut det förmånligaste utgångsläget. Han jagas av MAGNUS JAKOBSSON, som är ute efter sin fjärde Årjängstitel. För att nappa åt sig den måste han ta tre segrar under finallunchen, förutsatt att Kristian kör blankt. Spännande!

Någon Årjängsbaserad champion har vi inte haft sen mitten av 1980-talet, då Kristians svärfar Ove R Andersson hade sin glansperiod. Det kanske är dags nu att återföra titeln till Leverhögen?

Sex segrar räcker med råge för att bli lärlingschampion. En av Micael Lindbloms triumfer togs med Mias Komet, en 10-åring som i år tänt till och haft en strålande säsong. Ingmar Sundqvist, längst t v äger tillsammans med Folke Pettersson som tränar valacken e Good As Gold i Ängebäck, en mil väster om Årjäng. Foto: Björn Martinsson

En nyfiken läsare har frågat varför inte Ulf Ohlsson kör i guldhjälm såsom mestvinnande körsven i landet. Svaret är enkelt: Den hedersbetygelsen var tidsbegränsad och försvann när Björn Goop lade av med flackandet riket runt. Så var det med den saken.

När frågelådan ändå står öppen tar vi ett spörsmål till: Hur många banrekord har vi noterat denna säsong här i Årjäng? Svar: 0. Däremot fick vi ett svenskt rekord, se nedan.

Hur många ännu gällande svenska rekord har noterats i Årjäng? Svaret, som jag inte tror alltför många skulle på rak arm plocka fram ur Stetsonhatten: 3.
Dessa är:

Klart belåten är uppf/äg/trän/körsv ÅKE LINDGREN efter att ha kört svenskt rekord med Moa Mollyn. Moa blev sedermera halvmiljonär och är nu mamma till en begåvad son, Orvar Mollyn e Lome Kongen.

 

Moa Mollyn, 3 åriga kbl ston, 1.30,7/ 1640 auto, 14 juni 2009, körsven Åke Lindgren.
Höiby Rutta, 6 år o äldre  utl kbl ston, 1.28,8/ 2660 volt , 11 sep 2009, Öystein Björnstad.
Born In The U.S.A. 4-åriga utländska vbl h/v, 1.13,2/ 2640 volt, 15 juli 2017, Torsten Jansson. Nästan lika högt på hans CV står väl andraplatsen i 4-års Grand Prix på Solvalla i lördags, som inbringade i det närmaste 1 miljon kronor.

 

Höiby Rutta, än i denna dag svensk rekordhållare 

 

FINALDAGS!!  Torsdag kl 12.20
                                    

2 oktober 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!