Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

G + L = PERSONKEMI

Till viss leda hör man ideligen att namn inom sporten kopplas ihop och prisas för sin personkemi, Nurmos/Kontio, Redén/ Kihlström eller vad det nu kan vara. Det rör sig i nästan varje sådant fall om topptränare/toppkusk och hästarna de samarbetar om är alltid de dyraste och mest välstammade med ägare som inte behöver bekymra sig om salt till vällinga.

(Reflexion. Gott om stålar är väl egentligen ingen garanti för något annat än att man har gott om stålar. När jag hör talas om ”hårdsatsande” inhoppare i travbranschen kommer jag väldigt osökt att tänka på min tid i Haparanda, när det – naturligtvis grundlöst – i skrönform berättades om Mabou-Erkki, storhandlaren. När han tog hand om kassan varje dag hade influtit mängder av lågt värderade finska mark. Han döttade in så mycket som möjligt i kassaskåpet, smällde igen dörren och klippte helt enkelt bort allt som hängde utanför. Erkki hade gott om stålar. Dock har jag aldrig hört att han satsade på travhästar).

Ett radarpar jag än så länge inte sett i nån fet rubrik är Galic/Lindberg. Jag påstår på intet vis att de saknar salt till kvällsvällingen men jag heller inte sett dom på auktioner där det klubbas åringar för 6- och 7-siffriga belopp. Ändå har framgångarna stått som spön i backen, åtminstone i juli 2017.

Daniel Galic tog för ett par år sedan initiativet till ett andelsköp av Edindy. Ingen superdyr häst. Uppfödd av Mona och Åke Wall, Valnevikens stuteri. Under Årjängs Stora Dag 15 juli i år tog han (Edindy), 5 år gammal, här på hemmabanan hand om 100.000 kronor i Lördagsloppet efter en avslutning som lovade mycket för framtiden. I samma lopp blev stallkamraten Rambo Rivner (ingen superdyr häst) utan pengar efter tidig galopp. Den fadäsen reparerade han på Axevalla en vecka senare, i lördags alltså. Kristian i sulkyn och Daniel ägare. Två 100.000-kronorslopp på en vecka, det är mycket,det!

Inte behövde sympatispelarna hänga läpp heller. Edindy betalade 93 ggr pengarna och Rambo 60. Bevaka Kristian på V75 nästa gång, för då borde det, matematiskt sett, röra sig om en 31-oddsare!

Årets Tränare vid Årjängstravet. Ett tips i halvtid: Lindberg.

Debuten avklarad på bästa sätt. Daniel Galic med snofsig ståndman blir intervjuad efter den då 3-årige Edindys seger 9 augusti 2015. Av andra delägare märks Daniel Olsson i mitten och t v en överväldigad Raimo Niemelä.

 

Vägen till de stora framgångarna, har jag alltid hävdat, går via ISTRAV. Här grundlägger Edindy julisuccén under Töcksmarks Travklubbs tävlingar den 11 februari 2017.

 

Rambo Rivner och Kristian har gjort det på Axevalla. Täcket sitter gott. Björn Martinsson fotograferade. 

 

 


 

24 juli 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!