Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

FÖR OSS MINNESGODA


Minnet, det är en förunderlig sak. Vid en publiktävling på midsommarafton, synnerligen välarrangerad för övrigt, gällde det att identifiera den klasstravare som avbildats här ovan. Vad hette hingsten, som Björn Goop körde? Själv höll jag ganska stönigt en slant på Conny Lobell, den läckre, som sköt till i Trantjärnskurvan och svepte hela fältet till fyra längders seger. Flera andra hade samma minnesbild. Men vi hade FEL! Hästen är Steinlager, vilket ledtråden ”Har vunnit STORT i Årjäng” borde ha lett oss in på. Att Olle Goop hela år 2008 hade Knut Olaussons guldklimp i träning hade alltså helt förirrat sig bort i våra hjärnors vindlande men ganska ödsliga korridorer!

Och Conny Lobell, den hästen har aldrig ens existerat! Sannolikt var det Elitloppssegraren Conny Nobell som spökade. Men denne satte aldrig sin fot på Årjängstravet, fast han naturligtvis hade varit välkommen om han visat sig.

Hursomhelst så blev själva tävlingen kolossalt spännande.

Det gällde att pricka in fjärdehästen i lopp 4, Hubby Star. Blott tre tävlande klarade det, men eftersom man hade elva priser att dela ut, framlottades ytterligare åtta (som röstat på femman Zivertson) för att i lopp 7 stå som hästägare för var sin springare. Gunnar Elmersson blev den lyckligaste, för på hans lott stod segrarnamnet Vesle Maia. 500 presentkortskronor vandrade över från vårt godhjärtade ATG till Gunnar.

LUDDE OCH LIBERTY ÅKTE FORT
Överlägset flest röster i gissningskampen om fjärdepriset fick en häst, ägd i Huken av vännerna Rolf Andersson och Leif Turesson, Liberty V.H. Hon tränas och körs av hemmatränaren Per Ludvig Nilsen. Långt ifrån att sikta på fjärdepriset blixtstartade det 6-åriga stoet direkt till ledningen för att sedan utan minsta besvär hålla undan till en enkel seger. Och inte nog med det, hon snyggade dessutom till det gamla banrekordet för äldre ston, volt (The Z. 1.14,3), som hon filade av ordentligt till 1.12,8. Värt en applåd!


Tre gånger har Liberty V.H. fått spets när hon startat i Årjäng, och alla tre gångerna har det betytt seger. När hon inte hittat till tät har det gått mindre bra. Den två år gamla bilden här ovanför verifierar detta. Varvet kvar sitter Hello Kitty/Magnus i rygg och Coolkina/Jepson där bakom. Samma ordning vid målgång.


Tävlingsredaktören funderar: I nästa stora tävling kan det komma att bli en svårare uppgift: Att stava till namnet på hästen som vann Årjängs Stora Sprinterlopp 2012. Tränades av Stefan Hultman. Namnet syftar tydligen på nån sorts pasta av italienskt ursprung. Att spagettigubbarna aldrig lär sig stava som folk är snudd på skandal.

EM-FUNDERINGAR

En ännu större skandal är att fotbollspelare ska slita och dra i varandras kläder. Det gula kortet ska halas upp för minsta tröjdragning, enligt mig. Jag vet vad jag snackar om för jag har haft domarkort en gång i tiden. När jag i min sista göbbmatch (mot Koppoms slocknade) med ett ryck klöv Bernt Blomquists tröja i två delar, borde jag ha blivit utvisad!

Tacka vet jag ISLAND! Islänningar, vana vid ett kargt klimat, är rädda om kläderna.


 

30 juni 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!