Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

FESTLIG GRAND SLAM MED TUSENKLUBBARE TOM

Det har aldrig tidigare inträffat att någon Årjängstationerad körsven under sin tid här passerat den milstolpe i karriären som det står segerantalet 1000 på. Men TOM HORPESTAD gjorde det i mars månad detta år. Det skedde på Momarken och hästen var hans egen Trytobe.

Den nya 1000-klubbisten hedras genom att han får bjuda in kollegor han haft god och värdefull kontakt med under sin tid i yrket. De som blir uppmärksammade med en sån inbjudan har all anledning att sträcka på sig och känna sig hedrade.

Tom har fastnat för en mix av kamrater från båda sidan Kölen. Längst västerifrån kommer hans förste arbetsgivare och mentor Rune Wiig (Forus). Övriga är Cato Antonsen, Gunleif Tollefsen, Per Oleg Midtfjeld, Olav Mikkelborg och Gunnar Austevoll. De värmlänningar vi får se är Olle Goop, Mikael J Andersson, Magnus Jakobsson och Erik Berglöf. Och Dagfinn Aarum förstås, både värmlänning och norrman.

Rune Wiig, Tom Horpestads läromästare, har inte gästat oss särskilt ofta, men här är han i alla fall på bild för ett antal år sedan i samspråk med sin gode vän Göran Wikeberg.

I tre löp drabbar de välmeriterade herrarna samman. Tyvärr räckte inte anmälda hästar till i avsnitt II av matchen, där tre av grabbarna blir utan styrningar. Men så är det här i världen, ibland är det svårt att fylla alla lopp. Det hindrar dock inte att Tom på söndag kan bjuda hemmapubliken på verkligt travgodis. Vi hoppas att Grand Slam- folket uppskattar detta avbrott i vardagslunken!

Illa, illa är det att det är omöjligt att fylla kallblodsloppen. Fem hästar i det ena, sju i ett annat. Vi suckar och river oss i skallen. Få se om det hjälper.

ARVIKA I VÅRT HJÄRTA
Vi skulle behöva plats i bloggen även för sånt som hänt på vår grannbana i Jösse härad, som avslutade sin alltför korta säsong med en breddloppsdag i går. Vi hinner inte med mer än att gratulera Leverhögens stilfulle representant Kristian Lindberg till hans andra raka championat.

Grattis förstås även till Ann-Charlotte Kylén och hennes outslitlige fader Gunnar till succén med C.C.Boy, som de nu testade i monté. För första gången, om jag inte tar miste. Maria E. Persson red. Duktig tjej såväl i sadel som kateder. Bra stamtavla.

 


 

14 augusti 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!