Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ETT GAMMALT KORTÅrjängsbaserade travhästar vinner löp i parti och minut, och vinner de inte så gör de ändå topprestationer, som t ex Golden Garbo (Björn Goop/ Kristian Lindberg) på Solvalla i onsdags. Mias Komet (Bjarne Albinsson) på Bjerke samma dag. Framgångarna kommer så tätt att min sekreterare inte hinner registrera allt. Så mycket lättare är det då att gräva i gamla gömmor och slippa tidspressen. Och se här vad som flyter upp!

Vi ser två karlar och två hästar. Vad karlarna heter vet vi. Den något vuxnare heter Torsten. Hans son har denna sommar nått 62 års ålder och segrat i långt fler än 4000 travlopp. Här kan han vara 8 år kanske, jag vet inte, för Sven Harper Carlström i Travronden har inte angett datum för plåtandet. Med miniräknarens hjälp får vi då fotograferingsögonblicket att hamna runt 1962 sådär.

Harper har slarvat, han har inte angett vad hästarna heter. Illa! Men vem är den lille gossen? Samma blick som numera. En ledtråd: Han hemförde för 16 år sedan ett V75-lopp med Ossian Anderssons Stjärngallant. Odds 26,28.

 

4 augusti 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!