Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

DEJTING OCH HJÄLMAFFÄRER

KROKEN I FARTA, skriver bok, dejtar och säljer hjälmar

JAG BLIR SÅ GLAD...

.…när jag helt plötsligt upptäcker att det är trav i Årjäng igen. Och dessutom lunchtrav! Mat och travsport är nämligen de största intressen jag haft sedan jag slutade som fotbollsdomare. 1975 var det. Om jag minns rätt. Men minnet är inte. Har aldrig varit. Virrigt. Eller -78? Några år höll jag på med att skriva krönikor i travprogrammet. Blädder. Eller var det Pladder? Sepp Blatter? Det slutade jag med 2011. Eller -12? Ifjol var det i alla fall. Minnet.

….när jag ser att jag, som överskriften säger, är i farta. Den rubriken har Göran Axelson, den gamle sportchefen, hittat på. Han och jag jobbar i stort sett dygnet runt med att sammanställa en fortsättning på Årjängstravets jubileumsbok, den förnämliga publikation som Perman skapade till 50-årsjubileet 1986. De 30 åren mellan -86 och 2016 ska vi täcka in, eftersom vi båda själva varit med på den resan, på viktiga poster inom organisationen dessutom. Egentligen, om jag får använda ett så starkt ord, hade vi velat vänta till 100-årsjubileet, men om sanningen ska fram så behöver vi stålarna redan nu, enär en sketen pension inte räcker ens till en redig boost i veckan. Boken kommer att saluföras tredje lördagen i september, marknadsdagen. Förhandsbeställningar kan göras på sekretariatet. Passa på, för du ser hur det har gått med 50-årsboken, den finns inte ens på antikvariat längre.


Bilden på Jan-Erik Hansson, min guru, är faktiskt 14 (fjorton) år gammal. Här sitter han t v vid honnörsbordet när amatörföreningen har årsmöte. Han ser lika alert ut numera och gör dagligen minst ett halvdussin inlägg på den blogg han grundat, Värmlandstrav. På andra sidan bordet igenkänner vi Sune (eller inte?), Janson, Kalle på Bialitt och Bryggarn.

….att Robert Bergh kommer med fyra hästar till premiären på onsdag 30 dennes. Han som har filial i Frankrike och allt! En 20-kronors raket på  kvartetten kan rädda hela våren för en frejdig totospelare som mig. Sen bär det iväg till Paris. Jag är väl en av de få i Nordmarken som älskar grodlår?

….när jag varje morgon knappar in bloggen Värmlandstrav, för att se vad vår guru Janne Hansson har att förkunna där. Alldeles i närheten får jag nämligen ett budskap i ord och bild från en dam som tydligen känner mig. Hon frågar så gulligt Vill Du träffa en Äldre Kvinna? och tillägger…som bor Nära Dig. Jag har grubblat som en besatt över vem det kan vara som söker kontakt. Det är 100 % säkert nån jag mött på travet. Damklubben? I nån totolucka? Korvkiosken? Just det där med äldre triggar mig enormt. Själv går jag på mitt 86:e år och trodde faktiskt att jag i bästa fall satt på avbytarbänken vad gäller dejting. Och varför tar du inte direktkontakt, du vet ju var jag bor? Men här och nu svarar jag: - Ja, jag VILL träffa en Äldre Kvinna! (Fast på bilden verkar du ju nästan vara yngre, om än av tilltalande rent fullmogen typ). Första gången kan vi väl ses på Broms? Låt oss dela på notan.

….när jag ser att priset på hjälmar rakar i höjden. Björn fick 100.000 för sin på auktion. Själv har jag två cykelhjälmar som jag aldrig använt. Vad kan det vara för pengar i såna?


100.000 för en hjälm som fått utstå så mycket. Kroken har två som aldrig någonsin farit illa. Åtminstone i ömma situationer som denna.
 

24 mars 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!