Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Damerna klär stången

 

Renate Aarlie körde två löp förra fredagen, vann det ena. S.M.K.Smashing var värd en segergest, det tyckte Renate. Och vi.

Midsommaraftonens övning drar liksom 2016 igång kl 1245. Liksom då rör det sig om nio välfyllda lopp. Förra året hade vi ett lite halvvisset väder, vilket säkert skrämde bort en del publik. Den som brukar hävda att historien upprepar sig kan väl lägga lite slantar på två som fick visa upp sig vid vinnartribunen i fjol och är med i år igen: Ivan och Global Steffo. Notabelt från den dagen är f ö att Ludde och Liberty V.H. enkelt slog av den blivande storstjärnan Barkevious Mingo från samma start. Det var då, det.

Jag ska inte fortsätta det meningslösa gnället om att vi saknar dubbeltrav på midsommar. Vi hade ju enligt uråldrig tradition fredag/lördag som tävlingsdagar och den som inte ens efter den dubbeln var travmätt och otörstig drog på söndagen iväg till Arvika för avrundning av helgen. Nu har Arvika förvisats till måndag fast söndagens enda travhändelse i Sverige sker i Kalmar. Jag kan aldrig inbilla mig att Arvika skulle dra särskilt många hästar och speciellt mycket folk från smålänningarna. Men man vet aldrig, som flickan sa.

Miss Åslanda. Ja jag säger då det. Från klarhet till klarhet. Och Asafa är tillbaka! När jag sist vecka hade ärende till Furskog, sopstationen, sprang jag på Ove R. som slängde iväg en travsulky, den andra på en vecka han kasserat. Ja, vad ska man ha kärror till när det räcker med en sadel för att försörja sig? Och Xanthis Amazing, vår rikshäst, som redan nu verkar ha en pallplacering fixad, egentligen inte långt från topplatsen. Gruvligt synd bara att Peter råkade så illa ut i Åmål. Det tar naturligtvis sin tid att reparera två handleder, även om gediget Karlandablod påskyndar läkningsprocessen.

Midsommarstång blir det. Det har Laila Reuter lovat. Damklubben med hjälp av björnstarka vaktmästararmar reser det blomstersirade konstverket mot sommarskyn. Klubben håller för övrigt just nu på med förberedelserna inför fredag 14 juli, uttagningsloppet till Dam-SM.  Årjängs Stora dan därpå lär väl heller inte gå av för hackor. Om allt stämmer i midsommar för Nuncio, titelförsvararen , siktar Melander på Årjäng och även Daniel Redén påstås ha nån som han tycker skulle kunna passa. Bara att välja.


Silleruds församling, i den har mycken lyckad uppfödning skett. Ett exempel på detta är Johan som här tillsammans med mamma Helena Edlund tar emot folkets jubel på vinnartribunen. Deras häst Skyper är liksom Johan uppfödd i Bäcken, inte långt från Fälltakan. Helena tränar den lovande 4-åringen (hästen alltså) e Dream Vacation-Global Ninni, som hon fött upp ihop med sin man, Jörgen Karlsson. Ren travadel bakåt i stammen, Johans farfar heter Svante (Millan Pamela m fl) och farfarsfar var Arne (klassiga kallblod). Björn Martinsson tog kort.

Publikbilden är hämtad från midsommardagen 1960. Folk myllrar, det gjorde dom på den tiden. Dagens läktare med toto i nedervåningen var inte på planeringsstadiet ens.

 

1960 hade vi spelat V5 bara ett par månader. Det var inte helt enkelt att hitta spikar särskilt som man på den tiden inte fick värmningsvinnare och utrustningsdetaljer av TV:s experter.

 


Det var midsommarafton även år 1965. Ett gäng entusiaster hade fått bra platser i slänten upp mot drive-innen (om den fanns då?). Holger Målarn Johansson, orädd målvakt i travets korplag, sitter, Melker Fläng Gustafsson bär som alltid hatt, men övriga letar vi namn på. Carl-Erik Kometen Andersson får hjälpa oss, han står näst längst till höger.


Klocka, TACK för den! Visar även tempen. BRA!
 

19 juni 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!