Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

CELEBERT I LENNARTSFORS

Jag får härmed tillkännage att jag idag, torsdag, haft ett besök med klart celeber prägel. TV:s Lennart Forsgren dök oförhappandes upp i sällskap med en annan Lennart, han som kallas Hoa-Hoa och heter Dahlgren.

De båda är, under Björn Ekmarks ledning, ute och snurrar i landet, iförda sina klädsamma ljusgröna sommartravsjackor och plockar lite här och där fakta och alternativa fakta inför sommarens stortrav. För Årjängs del siktar vi in oss på lördagen den 15 juli, V75 med Årjängs Stora Sprinterlopp och Erik Perssons Memorial. Och kvällen före, när vi bl a frestar kallblodseliten med ett löp, där 100.000 går till vinnaren. Det ser faktiskt ut att bli en kanonhelg!

Lennart-dagen kallade TV-folket den här dagen och det var därför de hamnade i Lennartsfors. Inte för att titta på mig utan för att bese slussen med den imponerande fallhöjden 8,4 meter. Med nån halvtimme missade de årets första slussning av en vacker segelbåt, den ståtliga Samalaja af Kungsbacka. Säsongen tog för Dalslands kanal sin början i måndags.

 

Hoa-Hoa har jag dessvärre ingen bild på, men honom har du väl sett på teve? Ser ut som folk gör mest, liksom alla vi andra. Trevlig typ. Lennart Forsgren har varit i Årjäng många gånger. 1992 t ex när han fick smisk av Trond Skauen i Mästarduellen. Han ser annars fortfarande ut exakt som på fotot från 2002, bortsett från att hårfärgen numera drar åt grått. Han har väl barhuvad stått ute och refererat trav på blåsiga stallbackar i många år. Man ska ha mössa. Det sa alltid morsan.

15 juni 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!