Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

CALLE STARTAR JAKT

Yngst på publikplatserna den här gången var Luke. Att trav kan bli hans sport i framtiden tyder en hel del på. Ganska exakt 1 år gammal är han i alla fall stormförtjust.

Kvällen före nationaldagen firade Årjäng sitt andra raka V64trav med årets högsta publiksiffra, 2423 personer. Inte kan jag precis påstå att jag såg alla dom live, men de som inte syntes satt väl och solade sig i bergen. En trevlig tillställning var det hursomhelst och att banan är i gott skick, det kan man sluta sig till av att tiderna överlag var goda. Champion Carl Johan Jepson skrällde med hemmahästen Zivertson, 16.73, på årsbästa 11,8a och vann ytterligare ett lopp. Det kan vara ett bra avstamp i jakten på Göran Antonsen som fortfarande har ledningen i championligan på den fenomenala serien 6 starter, 4 vinster och 1 andraplats.

En ännu större skräll än Zivertson stod Ivan/ Olof Högberg för. Med varvet kvar avvaktar Arvika-ekipaget här i rygg på blivande tvåan Bombibitt S.I.R./ Kaj Widell när varvet återstår. Att programmets tipsexpert rankat Ivan tvåa, det hindrade inte det rejäla vinnaroddset 23,73. Märkligt!

Jag har redan tidigare kvirrat över den usla placeringen på innerplan av nya reklamskyltar. Antagligen skulle både Årjängs kommun och Systemstall få bättre respons för sina produkter, om de stora plakaten flyttades till banans ytterkant, där de inte skymmer hästarna. Den publik som mot alla odds letar sig till våra banor, gör det nog för att se travlopp.

 


Det är som så ofta det är här det börjar: Vid istrav i Årjäng. Innerbanans La Diva Rossi är huvudet före Miss Åslanda vid målgång. Datum 16 mars 2017. Foto: Björn Martinsson.

Ännu en gång måste man hylla Per Ludvig Nilsen, som fick La Diva Rossi i träning från Linda Pulkkinen vid marknadstid (Årjängs marknad förstås, finns det nån annan?) i fjol höst. Sen dess har den nu 4-åriga damen e. Running Sea u. nederländska Vera Idzarda sprungit in mer än 400.000 kronor. I onsdags fick hon på Solvalla 36.000 för en fjärdeplats i absolut svårast tänkbara konkurrens i ett av de Walleniussponsrade nya årgångsloppen Långt ifrån att vara nån sparv i den tranedansen hade hon med aldrig så lite tur kunnat vara ännu längre fram. Starkt!

Inte att förglömma: Hos Tom Horpestad i Klevane, på bara någon fjärdingsvägs avstånd från La Diva, tränas en 5-årig tjej, som faktiskt var före henne i Diamantstoets final under Elitloppshelgen. Det är hon som med sitt namn hedrar det tidigare kraftcentret för så mycken god travsport: Miss Åslanda. Att med hopp och tillförsikt se framtiden an, är alltså helt försvarbart.


Nästa gång vi möts är fredagen den 16 juni, då vi fått oss en V65:a tilldelad. Då drar vi igång speleverket 12.45, ett klockslag som känns riktigt gammaldags. Vi ses!

Som kontrast till Luke,1, kan jag inte låta bli att visa en annan publikbild, fångad exakt på dagen den 16 juni för 55 år sedan. Om nån känner igen damerna, är jag hyperintresserad av att få veta. Kunskap är makt.

Bertil Danielsson var ingen trägen besökare på travbanan, men den här gången var han här med sin kamera.

 


 

8 juni 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!